GDJE LJETUJU MLADI KATOLICI?

Jesi li već odlučio kamo ćeš na ljetovanje? Želio bi se odmoriti, duhovno obnoviti te uz to doživjeti predivnu avanturu i upoznati nove ljude koji imaju iste poglede na život i isti cilj, Krista, kao i ti?

Postoji nekoliko destinacija koje će ti zasigurno pružiti ono što tražiš, pomoći ti u „punjenju baterija“ i nećeš se vratiti isti.
Jedna od njih je festival mladih u Međugorju koji je popularno nazvan MLADIFEST. Održava se od 31.7 do 6.8 te okuplja mlade iz šezdesetak zemalja koji u zajedništvu slave Boga po zagovoru Blažene Djevice Marije.

Za one koji žele, uz punjenje duhovnih baterija, osjetiti dašak mora i Dalmacije pravo su mjesto Modrave. Naime, Modrave su kamp na otoku gdje se tijekom cijelog ljeta u terminima od 7 dana organizira ljetovanje mladih katolika koji uz druženje i molitvu svakog dana imaju i radne aktivnosti kroz koje se izgrađuju.

Prvenstveno za mlade franjevačke mladeži, ali i ostale, organizira se franjevački hod u framaškim krugovima nazvan MARŠ. Hod se održava od 25.7 do 6.8. Mladi će ove godine pješačiti od Osijeka do Našica, a zatim krenuti prema Asizu gdje će zajedno s mladima ostalih zemalja primiti porcijunkulski oprost.

Osim toga, ove godine organizira se i kamp za pomoć ljudima u Gunji. Poplave su uništile mnoštvo domova i ostavile mnoga tužna lica kojima je potrebna fizička pomoć te osmijeh i radost. Kamp se organizira u tri termina od tjedan dana.

Postoji još nekoliko odredišta kao što su Postire i Krapanj te putovanje mladih iz Osijeka u Šibenik.

Ako ste ovo ljeto primorani provesti radeći, ne žalostite se jer Gospodin i tako djeluje i kroz rad izgrađuje i pruža obilje blagoslova te vam se daje svakoga dana na svetoj Misi.

Nešto više o svakom od ovih odredišta te svjedočanstva onih koji su nazočili možete čitati na našem portalu tijekom ovoga tjedna. Što ćete odabrati na vama je, nećete pogriješiti, ali jedno je sigurno: NEĆETE SE VRATITI ISTI! 🙂

Izvor: medjugorje-info.com

 

Odgovori

Skip to content