JASMINA JOVEV VRAĆA SE NA POSAO

Jasmina Jovev, zviždačica koja je prva javno razotkrila malverzacije sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel zbog kojih se Merzel već mjesecima nalazi u pritvoru, uspjela je u onom što mnogima nije. Dokazala je da joj je otkaz uručen protuzakonito i sad se prema nalogu Ministarstva uprave vraća na posao.

Index doznaje kako je Ministarstvo uprave poništilo otkaz kojeg je Jovev dobila u Sisačko-moslavačkoj županiji i naredilo Županiji da je vrati na posao u roku 60 dana, na što Županija nije uložila žalbu.

Jovev se tako 14. kolovoza kad ističe rok od 60 dana otkako je Sisačka županija primila odluku Ministarstva, mora vratiti na posao.

Ministarstvo je u odgovoru za Index istaknulo da je Upravna inspekcija, Služba za inspekciju lokalne i područne samouprave, povodom zaprimljene predstavke Jasmine Jovev, službenice Sisačko-moslavačke županije, provela posredni inspekcijski nadzor.

Inspekcija naredila da se poništi rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev

“U postupku inspekcijskog nadzora sastavljen je zapisnik kojim je, u okviru ovlasti upravne inspekcije, naređeno da se poništi rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev (prvostupanjsko i drugostupanjsko rješenje). Zapisnik je zaprimljen u Županiji 16. lipnja 2014. godine, a na isti nije podnesen prigovor u roku od 8 dana od dana zaprimanja Zapisnika. Za izvršenje mjera iz Zapisnika određen je rok od 60 dana od dana primitka istog”, stoji u odgovoru Ministarstva uprave.

Podsjetimo, Jovev je u emisiji “Nu2” optužila Marinu Lovrić Merzel, SDP-ovku koja je u kumskim odnosima s bivšim ministrom Linićem i ministrom Mrsićem, da je na njen zahtjev lažirala račune i dokumentaciju. Ustvrdila je kako je lažirala račun i za privatnu proslavu županice te da je izmislila događaj i jednoj osobi isplatila 15 tisuća kuna za posao koji nije napravila.

“Nakon svega očekujem napade”, rekla je tada Jovev gostujući u HTV-ovoj emisiji.

Vrlo brzo se to i ostvarilo. Merzel je uzvratila Jovev, optužila ju je da je sve u režiji HDZ-a te da je ona u za vrijeme porodiljnog radila za HDZ. Napala je i Stankovića kazavši kako on na njenom imenu želi podići gledanosti spasiti karijeru.

Merzelica nakon razotkrivanja napala Jovev, a nikad je nije tužila

“Sve je to primitivno i jadno. Ovo je dno dna! Ona kaže da je odnijela dokumente u USKOK. Ali do sada ne postoji postupak, niti ijedna prijava. Nitko me nikada nije zvao. Ova organizirana kleveta neće me zaustaviti da radim svoj posao”, rekla je tada Lovrić Merzel, koja je najavila da će protiv Jovev podići tužbu, ali to prema riječima Jovev nije učinila.

Par dana nakon gostovanja kod Stankovića, Jasmina Jovev dobiva otkaz u SMŽ. Dugo je tvrdila kako joj je nezakonito uručen otkaz jer je ukazala na korupciju u Županiji, no zatim se u sve umiješala i inspekcija Ministarstva uprave koja je na kraju i poništila sporni otkaz, a Jovev ističe kako joj je Županija sad dužna vratiti i zaostalih šest plaća.

Županija joj još nije javila da se vraća na posao

U razgovoru za Index Jasmina Jovev je izjavila kako je još nitko iz Županije nije kontaktirao da se vrati na posao niti su je obavijestili o odluci Ministarstva da joj je poništen otkaz.

“Do danas nisam dobila nikakav službeni dokument o mom povratku na posao iako sam čula takve priče. Index je prvi koji mi donosi službenu potvrdu te informacije. Za mene je takva odluka Ministarstva uprave velika satisfakcija prije svega zbog mog povratka na posao, ali i zato što je inspekcijski nadzor dokazao ono što ja već dugo tvrdim – da je u mome slučaju Sisačko-moslavačka županija postupila nezakonito i nanijela mi ogromnu štetu”, kazala je Jasmina Jovev za Index.

Ističe kako je zadovoljna radom inspekcije Ministarstva uprave, a njen slučaj, napominje, može biti poticaj svima koji se nalaze u situaciji poput njene.

Međutim unatoč tome što je uspjela u borbi protiv sustava, za njenu obitelj borba još nije završena. Kako je Index već objavio, njezin suprug je dobio otkaz na HRT-u u čijem je dopisništvu u Sisku radio 16 godina. Jovev tvrdi kako je i otkaz njenog supruga protuzakonit.

“U posljednje vrijeme takvih mi se ljudi javilo mnogo i mogu im samo poručiti da ne odustaju i poželjeti mnogo sreće. Na žalost, moja obitelj mora i dalje voditi pravne bitke jer je i moj suprug dobio otkaz za kojem smo uvjereni da je protuzakonit”, istaknula je Jovev.

Na kraju je dodala kako zahvaljuje svima koji su njoj i njenoj obitelji na bilo koji način pomogli u proteklom teškom razdoblju kao i svima koji su im davali podršku.

Pritvorena županica i dalje redovito prima plaću

Odgovor od Sisačko-moslavačke županije najčešće se čeka 14 dana tako da još ne znamo što oni kažu o odluci Ministarstva kao i tome kad će Jovev vratiti na posao te zbog čega je još nisu kontaktirali iako je prošlo gotovo mjesec dana otkako su 16. lipnja zaprimili odluku Ministarstva uprave.

Zvali smo i županičinog zamjenika Zdenka Vahovca koji je mijenja otkako je ona u pritvoru, no nismo ga uspjeli dobiti. Rečeno nam je u kabinetu županice (i dalje se predstavljaju kao Kabinet županice, op.a.) da je Vahovec cijeli dan na sastancima i neka se obratimo Službi za odnose s javnošću. To smo i učinili, no kao što smo već naveli, odgovor od njihove Službe nam je dosad stizao tek nakon dva tjedna od postavljenog upita.

I za kraj napomenimo kako je Marini Lovrić Merzel koja se nalazi u pritvoru od 2. travnja nedavno produžen pritvor za još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

USKOK je nedavno proširio istragu protiv županice tereteći je da je Županiju od 2005 do 2009. oštetila za dodatnih 700 tisuća kuna.

Unatoč svemu Marina Lovrić Merzel i dalje je na funkciji županice sisačko-moslavačke županije i uredno svaki mjesec prima plaću, za razliku od mnogobrojnih radnika u Hrvatskoj koji svaki dan odlaze na posao pa za to ne primaju plaću ili je pak čekaju mjesecima.

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content