Premijer Dominike: „Nikada nećemo prihvatiti istospolni brak“

Premijer male otočne države Dominike koja je dio Malih Antila smještenih na Karipskom moru otvoreno je izjavio da njegova zemlja odbacuje ideju o istospolnom „braku“.

„Dajem do znanja da postoje neke stvari koja ova vlada neće prihvatiti, stoga nikada nećemo priznati istospolni brak u našoj državi. Ako druge zemlje žele priznati takvo što, to je njihova stvar, ali postoje određena načela kojih se moramo držati,“ riječi su premijera Roosevelta Skerrita prema pisanju Jamaica Observera.

Ova premijerova izjava odgovor je na zahtjev skupine homoseksualnih aktivista da vlada preispita zakon protiv sodomije koji je sadržan u dominikanskom zakonu o seksualnim prekršajima.

Skupina aktivista pod nazivom Minority Rights Dominica (MiriDom) tvrdi da taj zakon „diskriminira ljude zbog njihovih seksualnih sklonosti.“

„Mi samo tražimo da se prema svakome postupa jednako,“ navodi spomenuta skupina.
Međutim, premijer Skerrit ističe da zakon protiv sodomije ostaje na snazi, a da su glasine o uhićenjima osoba koje su privatno uključene u homoseksualne aktivnosti neutemeljene.
„To se nikada nije događalo u Dominiki i smatram da će to ovdje nikada niti neće dogoditi,“ rekao je premijer.

Skerrit je za Jamaica Observer izjavio da je voljan susresti se s grupom aktivista kako bi s njima porazgovarao, ali da smatra da nijedna skupina ne smije nametati svoje stavove drugoj skupini.
Premijer Skerrit ustajno podržava kršćansku definiciju obitelji te potiče muškarce da preuzmu odgovornost za svoju djecu.

Početkom godine prilikom maturalne svečanosti u Dominica State Collegeu, na kojem se uglavnom obrazuju samohrane majke stječući znanja s područja turizma i kulinarstva, Skerrit je pozvao dominikanske očeve da preuzmu odgovornost i brigu za svoju djecu.

„Ne možete prepustiti ovim ženama da se same brinu o djeci; ne možete se samo pojaviti, reći da ih volite, začeti djecu i onda im samo okrenuti leđa.“

„Djeca također trebaju financijsku i emocionalnu potporu svojih očeva. Sramotno je, u cijelome svijetu pa tako i u Dominiki, da majka mora oca svoga djeteta dovesti pred sud kako bi on nešto doprinio za svakodnevne potrebe njihovog djeteta. Ne smijete to raditi,“ izjavio je premijer Skerrit u vladinom priopćenju za medije.
Autor: Thaddeus Baklinski/www.lifesitenews.com/laudato.hr

1 comment

Odgovori

Skip to content