Pročitajte tajne ciljeve iz Akcijskog plana Barbika!

U planu se nalazi popis aktivnosti kojima je cilj kompromitirati protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Kolindu Grabar Kitarović, i to tako da se u medije guraju štetne informacije o njenom privatnom životu i imovini.

Sve je više afera u kojima se spominje obavještajno podzemlje, a akter posljednje u nizu jest predsjednik Ivo Josipović. Naime, u Ured predsjednika stigla je pošta u kojoj je bilo 13 uvezenih papira nazvanih ‘Akcijski plan Barbika’, povjerljivo radna verzija. U njemu se nalazi popis aktivnosti kojima je cilj kompromitirati protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Kolindu Grabar Kitarović, i to tako da se u medije guraju štetne informacije o njenom privatnom životu i imovini. Akcijski plan Barbika među prvima je na svojem Facebook profilu objavio novinar Romano Bolković, a od toga čina do danas proširio se društvenim mrežama.

Osnovne smjernice akcijskog plana prenosimo u cijelosti:

Misija i vizija:

Osigurati drugi mandat predsjedničkom kandidatu SDP-a Ivi Josipoviću već u prvom izbornom krugu.

Otvoriti prostor za nesmetanu pobjedu kandidatu SDP-a potpunom neutralizacijom glavne protukandidatkinje (“Barbike”)

Ciljevi:

Okupiti sve članove i simpatizere SDP-a, kao i koalicijske partnere oko predsjednika Josipovića te onemogućiti soliranje nekih drugih kandidata na lijevom centru.

Ohrabrivati kandidature što većeg broja solo-kandidata na desnom centru i radikalnoj desnici s ciljem usitnjavanja glasova na suprotnoj strani te naročito medijski pratiti i podržavati kandidaturu Milana Kujundžića.

Poraziti Barbiku prije izbora i/ili je natjerati na povlačenje kandidature te tako otvoriti prostor za nesmetanu pobjedu kandidatu SDP-a.

Neprekidno pratiti razvoj političkog rejtinga predsjednika Josipovića i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića pa u skladu s kretanjima tempirati odvojene i zajedničke nastupe kao i sve izjave.

U javnosti kontinuirano isticati politički uspon Barbike kao ponizne sluškinje veleizdajnika Ive Sanadera.

Obezvrijediti Barbiku preko medija i udruga civilnog društva te je prikazati kao potpunu neznalicu, koja je sve postigla dodvoravajući se visokim političarima suprotnog spola.

Iskoristiti sva prikupljena saznanja, informacije i poluinformacije te proširiti glasine o osobnom životu Barbike, njenim starim (“zaboravljenim”) ljubavima, bračnim problemima i sl.

Prikazati Barbiku kao poslušnicu Zapada, naročito Amerike te iskoristiti loš rejting Amerikanaca kod građana pravoslavne i muslimanske vjeroispovijesti, ali i dijela katolika, pristaša teorija zavjere i sl.

U ključnom trenutku slomiti ideološki oslonac Barbike preko činjenice da su joj svi članovi uže obitelji bili partizani – ovu činjenicu što više popularizirati u “desnim” medijima.

Uključiti sve lojalne članove i simpatizere SDP-a u provođenje akcijskog plana.
Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content