SRPSKA POSLA – Patrijarh Irinej Papi: Stepinac ne smije biti svetac!

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej poslao je pismo papi Franji u kojem prema pisanju srpskih medija izražava negativno mišljenje o mogućnosti da Katolička crkva kardinala Alojzija Stepinca proglasi svetim.

Stav SPC prema kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca predan je ministru vanjskih poslova Svete Stolice Dominiqu Mambertiju. 

Sadržaj pisma, kako navode Novosti.rs, nije se mogao saznati, ali je nesumnjivo da SPC ne gleda sa odobravanjem na najave da bi Stepinac mogao postati svetac.

Patrijarh SPC-a Irinej je u nedjeljnom intervjuu za ‘Politiku’ rekao da su najave iz Vatikana da bi kardinal Stepinac mogao biti kanoniziran do kraja ove godine, bile veliko iznenađenje za srpske arhijereje, jer – da neko bude svet, to mora biti zaista svijetla i sveta osoba koju prihvaćaju kao takvu i drugi kršćani.

 Izvor: tportal

Ne možemo a da ne prokomentiramo ovu vijest koju je objavio tportal. Naime, odmah nam se nameće pitanje tko bi uopće, a posebno nakon nedavnih ratnih zbivanja na ovim prostorima, trebao obraćati pozornost na ono što govori patrijarh Srpske pravoslavne crkve. Pametni ljudi kažu da slika govori više od tisuću riječi, pa evo jedne:

300_Pavle_I_Karadzic_Mladic_003

Na slici vidimo kako patrijarh Pavle iz svojih ruku hrani srpske zločince pred izvršenje genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. (Izvor: bosnjaci.net)

 

Sliku u originalu i popratni članak možete pogledati ovdje, a u članku možete pročitati i ponešto o patrijarhu Irineju. Doduše, nećete saznati ništa posebno nova. 

Odgovori

Skip to content