DAVOR PAVUNA: Vladajući služe centrima moći (video)

Vladajući, ovi aktualni, a i oni prije njih, služe centrima moći koji su nam razbili samosvijest i duh pobjedništva i (privremeno) rade što ih je volja.

Znam da ovakvu, slabu, osiromašenu Hrvatsku domoljubi i branitelji nisu sanjali, ali Hrvati su sustavno izmanipulirani i treba vremena da se narod opet probudi. Krajem ‘90-ih naše strateške i obavještajne službe su dozvolile kolaps samosvjesne, suverene države koja se rodila nakon bolnog osvještavanja i netrivijalne samo-organizacije u domovinskom ratu. A danas Hrvatskoj, ponavljam riječi svih znalaca, treba proizvodnja i izvoz. Nama trebaju aktivni inženjeri (1,5% nacije) koji će razvijati tehnologije, nove izvozne proizvode i vrijednosti od kojih će ova zemlja sutra bolje živjeti. Moramo se tom segmentu probuditi jer raznih društvenjaka i socijalnih šminkera i administratora imamo i previše.

Prodavanje javnog dobra za vraćanje dugova je pogrešna politika. Samo nas proizvodnja (izvoz) može izvući iz dugova

Jer što ćemo kada prodamo ostatak državne imovine i resursa? Kako ćemo onda vraćati dugove? Hoće li na red za prodaju doći naši bubrezi? Davne 1992. sam bio jedan od recenzenata HAZU strategije razvoja Hrvatske i iako nije bila idealna, ovakav kolaps proizvodnje i izvoza akademičari nisu planirali! Ta silna rasprodaja i uništavanje proizvodnje i izvoza jest pogrešan pristup i SABOTAŽA partitokracije iz vlasti jer time smo postali de facto kolonija – na milosti inozemnih centara moći. Hrvatska se mora okrenuti inženjerima i proizvodnji, samo tako mogu za naše građane nastupiti bolji dani. Druge ozbiljne, javne opcije nema. Pa, nisu slučajno Austrija, Njemačka, Švicarska, Švedska pozitivne: te zemlje kreiraju i proizvode brojna dobra i izvoze ih, dok većina mediteranskih zemalja grca u dužničkom ropstvu.

Sve je to nastavak katastrofalne politike vladara Hrvatske.

To su dominantno kojekakvi socijalni šminkeri. Ništa ‘’tvrdo’’ ne znaju (matematiku-korelacija, inženjering-izvoz) niti su u svom životu išta ozbiljno stvarno odradili. To su kvaziljevičari kojih sudbina siromašnog dijela naroda uopće ne dodiruje. Puno je tu i jugofila koji očito ne vole Hrvatsku. I to je problem Hrvatske.

Europska unija već sad od nas uzima ono što oni smatraju najboljim. Neće se EU baviti sirotinjom, to njih ne zanima. Time bi se trebala baviti takozvana lijeva Vlada, ali oni to nisu. Oni nisu ljevičari, to su ustvari neoliberali, slugani imperijalizma. Istinska „ljevica“ bi trebala biti Crkva tj. aktivni vjernici. Jer Isus Krist se brine o siromašnima i pomaže im. Ponavljam, EU će prvenstveno (is)koristiti ono (po)najbolje što Hrvatska ima jer ih to zanima, a to oni ni ne taje.

Osobno vjerujem u hrvatski narod! Jer Hrvati imaju muda, Hrvati ipak imaju kičmu, Hrvati su i uz sve svjetovne mane u dubini – Božji narod. Vjerujem da ćemo uz tu povijesno dokazanu vjeru pobijediti i da će nam biti bolje, pa tako – duhom pozitivno – i živim.

Nenormalni su ti kvaziljevičarski hermafroditi, ustvari neoboljševička buržoazija na vlasti. A priča kako Hrvati ne vole svoje susjede je najobičnija floskula. Hrvati vole i Bosance i Hercegovce, Crnogorce, Slovence, Srbe, Talijane, Mađare … Hrvati vole sve svoje susjede i sve druge nacije podjednako i čak i više nego oni nas. Jasno je da sam Hrvat i katolik i pritom volim sve ljude … to je sve NORMALNO i to nikoga ne ugrožava, naprotiv – to nam svima služi na čast, biti svoj na svome iskonu, u akciji Ljubavi uvijek i posvuda.

Mi nismo majmunoidi-zumboidi, nego Božja Bića Ljubavi

Pojasnio sam i to pri kraju ovog interview-a na Rabu:
http://www.ispcn.bolnicarab.hr/video_view.asp?v=9

Vaš Davor

 

glasbrotnja.net

Odgovori

Skip to content