HEROJ GODINE: Liječnik-misionar zarazio se ebolom pa jedini serum prepustio svojoj suradnici!

Američki liječnik i misionar, Kent Brantly došao je svojevoljno u Liberiju boriti se protiv ebole i tako pomoći ondašnjim ljudima. No, i on se zarazio tom smrtonosnom bolešću. Nakon zaraze postao je pravi heroj jer je odbio jedinu dozu eksperimentalnog seruma protiv opakog virusa i prepustio ga svojoj suradnici, gđi. Writebol. Njih oboje najvjerojatnije će biti prebačeni na liječenje u SAD, a njegova nesebična gesta raznježila je i oduševila cijeli svijet.
Naime, nakon što je objavljeno da je u srijedu u glavni grad Liberije stigla doza seruma protiv ebole dovoljna za samo jednu osobu, on je pokazao požrtvovanost kakva se rijetko viđa. Inzistirao je da tu dozu, a možda i posljednju slamku spasa za njega osobno, daju Nancy Writebol, također liječnici.
Čak i dok se bori za vlastiti život, ovaj herojski doktor je i dalje usredotočen na dobrobit drugih – izjavio je predsjednik “Samaritan’s Pursea”, Franklin Graham.

Prema nekim informacijama, tijekom noći sa srijede na četvrtak, Brantlyju su dali dozu krvi jednog dječaka koji je među rijetkima uspio preživjeti opaku bolest, ali značajnih pomaka nije bilo.

Moramo li napomenuti da je ovakva nesebičnost i požrtvovnost za druge danas iznimno rijetka? Za ovog mladog liječnika-heroja u ovom trenutku moli cijeli svijet, jer njegov pothvat oduševljava i daje nadu za bar malo bolje sutra.
Autor: Zrinka K./dnevno.hr

Odgovori

Skip to content