POSLIJE SVETE MISE U SOLINU MLADI KRENULI NA HODOČAŠĆE U SINJ

Kolona mladih uputila se u subotu navečer iz Gospina svetišta u Solinu na hodočašće čudotvornoj Gospi Sinjskoj, kojeg već tradicionalno uz svetkovinu Velike Gospe priređuje Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Mnoštvo mladih pohodilo je solinsko prasvetište već od 19.30 sati kako bi se ispovjedili, te potom nazočili svetoj misi koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić.

U euharistijskom slavlju koncelebrirali su i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Miroslav Vidović i povjerenik za pastoral mladih don Mihael Prović, te don Vinko Sanader, župnik i upravitelj svetišta Gospe od Otoka. Svečanost je pjesmom uveličao i glazbeni sastav “Mihovil” s Kamena u Splitu.

Nadbiskup je mladim vjernicima poželio da im hodočašće da duhovne snage kako bi sretno i ispunjeno živjeli svoju svakodnevicu, a don Vinko im je također na kraju zaželio da ih cijelim putem prati Gospin zagovor.

Nakon mise mladi su osnaženi porukama iz Gospina svetišta uz pjesmu, molitvu ili razgovor, krenuli starom kliškom cestom na višesatno pješačenje put Sinja kako bi donijeli pred Majku Božju svoje nakane i molitve.

Po dolasku hodočasnika u Sinj, u nedjelju 10. kolovoza planirana je sveta misa u 6 sati koju će predvoditi generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Miroslav Vidović, a pjevat će VIS “Znak pobjede” iz Košuta.

Autor: Mia Sesartić/slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content