Papa pozvao laike na snažno zauzimanje za obitelj

Seoul, (IKA) – Treći dan svoga pohoda Republici Koreji, 16. kolovoza, papa Franjo završio je susretom s vodećim predstavnicima apostolata laika u Duhovnom centru u Kkottongnaeu, pozivajući ih na snažno zauzimanje za obitelj, koja je kamen temeljac društva i prva škola vrednota, izvještava Radio Vatikan. 

Većina tih laika radi u centru Kkottognae, koji je sedamdesetih godina prošlog stoljeća osnovao o. John Oh Woong jun a danas je kompleks stambenih zgrada, ambulanti, ima i Sveučilište te rehabilitacijski centar za siromašne i bolesne svih uzrasta. Papa je pohvalio važan posao koji obavljaju, i još jednom istaknuo koliko važnu ulogu laici imaju i u povijesti Crkve u Južnoj Koreji.

Njezini su protagonisti laici i mučenici koje odlikuje solidarnost, ljubav prema bližnjemu, jedinstvo, pravednost, težnja slobodi i miru, rekao je papa Franjo.
Posebno je istaknuo važnost katoličkih žena za Crkvu u Južnoj Koreji. One su majke obitelji, katehistice, učiteljice i još mnogo više. No, aktualna kriza obitelji pokazuje nam koliko je važno kršćansko zajedništvo te da je obitelj temeljni kamen društva. Papa Franjo još je jednom kao glavnu zadaću istaknuo i pomoć siromašnima, upozorivši da nije dovoljno samo pomoći – treba im i omogućiti da upoznaju dostojanstvo i radost koju donose vlastite zasluge.

Nakon zajedničke molitve, Papa je pozvao sudionike susreta da ne zaborave moliti za njega.

Papa se zatim vratio helikopterom u Seoul, a posljednje su točke programa bile nešto skraćene zbog lošeg vremena.

Izvor: IKA

Odgovori

Skip to content