Španjolska senatorica za nacionalni dug od trilijun eura okrivila homoseksualce

Španjolska konzervativna političarka drznula se za loše stanje u državi okriviti izdašne potpore nevladinim udrugama, posebice LGBT udrugama, isplaćivane za vrijeme Zapaterove vladavine. Sada je zbog toga suočena sa žestokim kritikama i pozivima za ostavkom. Što se tiče Hrvatske, glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić još je prije dvije godine tvrdio da nevladine udruge u Hrvatskoj dobivaju milijardu i 600 milijuna kuna iz državnog proračuna te da za njih uvjeti krize ne vrijede već ih vlada financira još izdašnijim iznosima nego prije.

 

Luz Elena Sanín, senatorica iz konzervativne stranke koja je trenutno na vlasti u Španjolskoj, za španjolski nacionalni dug okrivila je „potpore LGBT udrugama“

Autorica: Fiona Govan, Barcelona

Objava: 21. kolovoz, 2014.

 

Španjolska senatorica iz trenutno vladajuće konzervativne stranke suočena je sa zahtjevima da ponudi ostavku nakon što je za španjolski nacionalni dug okrivila „potpore koje su davane homoseksualcima“.

Luz Elena Sanín, članica Pučke stranke, doživjela je osudu javnosti radi „homofobnih komentara“ koje je iznijela braneći mjere štednje koje uvodi aktualni premijer Mariano Rajoy.

Gospođa Sanín je inzistirala na tome da su mjere štednje potrebne radi otplate duga koji je napravila bivša socijalistička vlada svojim mjerama izdašnih „potpora nevladinim udrugama i homoseksualcima”.

Tvrdi da je vlada Jose Luis Rodriguez Zapatera, bivšeg premijera, prouzročila prekomjerni rast nacionalnog duga koji je prešao rekordnih trilijun eura (800 milijardi funta) zbog „usluga“ gay zajednici.

„Da nije bilo toga, danas ne bismo imali ovakvu zjapeću gospodarsku rupu,” La Vanguardia, katalonski dnevni list, prenio je ove njezine riječi izrečene na tiskovnoj konferenciji koja je sazvana kako bi se u javnosti pohvalio gospodarski model stranke senatorica Sanín i novoga premijera.

Komentari gospođe Sanín, koja u nacionalnom senatu predstavlja španjolsku enklavu Ceuta na sjevernoj obali Afrike, gotovo posvuda su naišli na kritike, čak i među članovima njezine stranke.

Članovi španjolske oporbene stranke i LGBT udruge njezine su riječi nazvale „temeljem za rast homofobije u društvu“.

Patricia Hernandez, zastupnica oporbene socijalističke stranke u parlamentu, rekla je kako se senatorica mora ispričati ili dati ostavku: „Sramotno je za javni dug vlade okriviti nevladine i LGBT udruge. To je apsurdno i smiješno. Time se jedino pokazuje homofobija senatorice koja dolazi iz Pučke stranke.”

Članovi stranke senatorice Sanín distancirali su se od njenih izjava. Francisco Marquez, predstavnik Ceute u španjolskom kongresu, inzistirao je na tome da njezine riječi „ni u kom slučaju ne odražavaju stajalište Pučke stranke.“

Izvor: Telegraph/zdravstveniodgoj.com

 

 

Odgovori

Skip to content