TA DIVNA SPLITSKA NOĆ: Prošli i Hajduk i Split

Hajduk je izbacio Šahtjor pred gotovo 30.000 navijača na Poljudu

Hajduk je pobijedio Šahtjor 3-0 u uzvratu 3. pretkola Europske lige. Sušić, Maglica i Gotal su bili strijelci. Hajduk ima mjesto u ždrijebu doigravanja za Europsku ligu…

Hajduk je u finalnoj rundi doigravanja za Europsku ligu! “Bili” su pred gotovo 30,000 navijača na Poljudu pobijedili kazahstanski Šahtjor 3-0 golovima Tina-Svena Sušića, Antona Maglice i Sandra Gotala. Hajduk je prošao dalje s ukupnih 5-4, nakon 4-2 poraza iz prve utakmice u Kazahstanu.

Tudor je najavio kako će se njegovi igrači “bacati na glavu”. Tako je i bilo. Hajduk nije dao puno šansi Kazahstancima. Splićani su nakon prvih 45 minuta imali 75 posto posjeda lopte. Šahtjarovi ubačaji “s parkirališta” nisu bili učinkoviti kao u prvoj utakmici. Hajduk je naučio lekciju.

Sušić je majstor
Poveli su “bili” eurogolom Sušića u 14. minuti utakmice. Majstorski je Sušić zabio lijevom nogom sa 17, 18 metara. U rašlje. Hajduk je dominirao, a nagrada je stigla u 36. minuti utakmice kad je nakon ubačaja Avdije Vršajevića loptu u gol poslao Anton Maglica. Hajduk je već nakon nešto više od pola sata imao rezultat za 4. pretkolo.

Pokrivač je umalo utišao Poljud
U drugom poluvremenu pritisak Hajduka je malo pao. Kazahstanci su postajali sve opasniji, a Poljud je utihnuo dvije minute prije kraja utakmice. Nikola Pokrivač je pucao, lopta se od Maloče odbila i ostavila Kalinića na krivoj nozi. Ali golman Hajduka je fantastično reagirao i spasio klub.

Šahtjor krenuo po sve – dobio ništa
U zadnjim minutama utakmice gosti su krenuli na sve ili ništa. Hajdukovci su se grčevito branili i izbacivali loptu ispred Lovre Kalinića, a nakon jednog takvog izbacivanja “bili” su krenuli u kontru. Sandro Gotal sjurio se prema golu kazahstanske momčadi i zabio za 3-0.

Ta divna splitska noć
Sjajna je ovo večer za splitske klubove. Prvo je RNK Split preživio na gostovanju u Odesi kod Černomoreca. Čudesni Andrija Vuković imao je svoj dan. Sjajno je branio, sačuvao mrežu, a Split je prošao u četvrto pretkolo. Nakon splitovaca, to je uspjelo i Hajduku pa ćemo u ždrijebu razigravanja za Europsku ligu imati četiri kluba:

Dinamo, Hajduk, Rijeku i Split.

Europska liga, 3. pretkolo, uzvrat:
Hajduk – Šahtjor 3-0 (Sušić 14, Maglica 36, Gotal 90 + 5)

Izvor: 24sata.hr

Odgovori

Skip to content