Više desetaka tisuća mladih iz 60 zemalja svijeta na Mladifestu u Međugorju

TRAJE DO 6. KOLOVOZA

Više desetaka tisuća mladih katolika iz 60 zemalja svijeta okupilo se u Međugorju gdje je u četvrtak počeo šestodnevni tradicionalni Međunarodni festival – Mladifest kojega mladi provode kao duhovni odmor.

Dvadesetpeti Mladifest održava se do 6. kolovoza pod geslom ‘Evo ti majke’ tijekom kojega će mladi sudjelovati u molitvi, svjedočanstvima o životnim iskušenjima i predavanjima, te procesiji, molitvama krunice, svetim misama, pjesmi i koncertima.

Veće skupine mladih pristigle su iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije, Irske, Austrije, Njemačke, Belgije, Francuske, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Španjolske, Portugala, Slovačke, Češke, Malte, Sjedinjenih država, Argentine, Brazila, Koreje, Indije, Australije, Kine, Paragvaja, Kameruna, Konga, ali i Ukrajine u kojoj bjesni rat. Mladi su na svojim jezicima pjevali pjesmu ‘Slava Bogu na visini’, te su predstavnici svakog pojedinačnog izaslanstva uputili pozdravne riječi.

Svetu misu za mlade pristigle iz cijeloga svijeta večeras je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i pri tome ih je pozvao da slijede Gospine poruke mira kao smjernice življenja.

Molitveni festival mladih pokrenuo je 1990. godine pokojni fra Slavko Barbarić, okupivši te godine stotinjak mladih, i nekoliko svirača s gitarom i pjevača. Festival se održavao i tijekom ratnih godina. Poslije rata svake godine broj sudionika se povećavao, te prerastao brojna druga međugorska okupljanja.

Svi dani Mladifesta bit će obilježeni predavanjima, pjesmom, svjedočanstvima.

Izvor: narod.hr/h

Odgovori

Skip to content