10 paranormalnih fenomena za koje znanost nema objašnjenja (video)

Ove slučajeve su istraživali mnogi, no nisu pronašli konkretno objašnjenje. Otkrijte deset neobičnih pojava koje se svrstavaju u grupu “paranormalnog” u videu

images
10. Most Overtoun: S ovog mosta u Škotskoj u proteklih je 50 godina skočilo više od 600 pasa. Slučajevi samoubojstava kod pasa poprilično su rijetki i najčešće su nesretni slučajevi, što čini još nevjerojatnijim. Taj je fenomen prvi put zabilježenih 1950-ih, a neki od psi koji su preživjeli pad, navodno su pokušali skočiti i drugi put. Psi se navodno popnu na drvenu ogradu te bez predomišljanja skaču u ponor.

9. Majmunoliko i smrdljivo stvorenje: Majmunoliko stvorenje koje navodno nalikuje na Bg Foota prvi put je uočeno na Floridi te je nazvano Myakka smrdljivi majmun 1960-ih. Iako ne postoje konkretni dokazi o postojanju te vrste, 1977. g. donesen je zakon prema kojem se štiti njezino postojanje.

8. Soba 428 na Sveučilištu Ohio: Ova je soba na Sveučilištu postala poznata zbog neobičnih zvukova koje dolaze iz nje, u vrijeme u kojem u sobi nikog nije bilo. Studenti te zvukove opisuju kao “neljudske”. U 1995. g. primijećene su razne pojave za koje su smatra da su duhovi, a predmeti su se u sobi pomicali sami od sebe. Nakon bizarnih događaja, soba je zatvorena za stanovanje i ispražnjena.

7. Chupa-chupa letjelice: Misteriozni leteći objekti navodno se često mogu vidjeti iznad brazilske prašume. Izgrađeni su od metala, a lokalno stanovništvo tvrdi kako emitiraju izuzetno jako svjetlo koje može uzrokovati opekline, pa čak i smrt.

6. NLO u Washingtonu: Tijekom 1952. g. navodno su u nekoliko navrata primijećene neobične letjelice koje su se pojavljivale i na radaru. Vlada je naredila slanje aviona za istragu, no čim su se približili letjelicama, one su nestale te se jednako tako opet pojavile na radaru nakon što su se odmaknuli.

5. Duhovi spasitelji u San Antoniu: Velika željeznička nesreća 1938. g. povezuje se i s neobičnim fenomenom. Nakon što je vlak pogodio autobus u kojem je poginulo 22 djece, na mjestu tog prijelaza navodno se javlja čudnovata sila koja vuče i spašava zaustavljene automobile kako ih ne bi pogodio vlak. Na nekim su od spašenih automobila pronađeni sitni dječji otisci dlanova.

4. Blizanci Pollock: Rođeni dvije godine nakon smrti njihovih sestri, također blizanki, Gillian i Jennifer su se navodno prisjećale trenutaka iz života svojih preminulih sestri. Rođena 1958. g., Gillian je imala identične madeže poput jedne od preminulih blizanki.

3. Lica u Belmezu: U betonu jedne španjolske kuće sagrađene na površini nekadašnjeg groblja, navodno su se pojavljivali obrisi ljudskih lica. Iako su vlasnici neprestano prekrivali pod novim slojevima betona, lica su se neprestano vraćala.

2. Otisci vraga: Tijekom nekoliko dana davne 1855. g, u Velikoj Britaniji pronađeni su neobični otisci u obliku papaka duž 160 km snijega. Stvorenje koje je navodno napravilo otiske imalo je rogove, penjalo se po krovovima, prolazilo je kroz zidove te bez problema prelazilo kroz 3 km vode.

1. Brod mrtvih: U 1948. g. s nizozemskog broda Ourang Medan stigli su pozivi upomoć na Morseovoj abecedi s porukom “svi časnici su mrtvi” i “umirem”. Spasilačka ekipa se ukrcala na brod i pronašli se cijelu posadu mrtvu s prestravljenim izrazima lica, a uzrok njihove smrti ostao je nepoznat.

Izvor: 24sata.hr

 

 

 

Odgovori

Skip to content