Međugorje je dočekalo pobjednika

Marin Čilić stigao je u rodno mjesto, a fotografije su obišle svijet. Nakon mise slijedi fešta na kojoj su Thompson, Mate Bulić i Jole…

Utorak je veliki dan za Međugorje, Brotnjo i Hercegovinu. Marin Čilić, pobjednik US Opena, stigao je u rodno mjesto. Dočekali su ga brojni navijači i transparenti “Ponos Hercegovine”. Čilić je s peharom pobjednika US Opena stigao u Međugorje. U oldtimeru je došao do crkve, a dopratili su ga članovi moto kluba “Brotnjo”.

01d4ed70ed5a32546e7f35b1ea139152
– Bilo je baš emotivno. Suze su mi potekle. Mislim da je dosta ljudi ovdje zaplakalo. Marin je donio svima nama malo zadovoljstva koje nam je tako potrebno – rekao je Čilićev otac, Zdenko, prenosi portal Pogled.ba.

Hrvatskog tenisača dočekali su Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući vijeća ministara BiH i načelnik općine Čitluk Ivo Jekić, a ispred crkve svetog Jakova dobrodošlicu su mu poželjeli fratri župe Međugorje predvođeni Marinkom Šakotom.
Očekuje se i nekoliko desetaka tisuća navijača, a na dočeku je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon mise u 19 sati, na kojoj je Marin čitao poslanice, slijedi molitva krunice i potom slavlje na Sportsko-rekreacijskom centru Ćorkov Dolac. Na svečanom dočeku Marinu će pjevati Thompson, Mate Bulić, Jole, Tiho Orlić

299907

Nakon svečane mise, međugorski župnik fra Marinko Šakota poklonio je Marinu sliku na kojoj je on s peharom US Opena, a u pozadini Gospa i međugorska crkva sv. Jakova. Inače. cijela obitelj Čilić s Marinovim menadžerom za vrijeme mise bila je uz oltar. Darove od fra Marinka još su dobili i Marinova majka Koviljka, otac Zdenko i menadžer Vincent Stavaux.

– Hvala na predivnoj misi i predivnim riječima. Hvala svima što ste došli i što ste mi bili velika potpora u ovim lijepim vremenima, ali i još više hvala što ste bili sa mnom i u težim trenucima. Hvala mojim roditeljima što su mi bili potpora. Bez njih ne bih uspio. Hvala Bogu i Gospi što su mi dali ovaj dar da mogu usrećivati druge – kazao je nakon mise Marin Čilić.

– Drago mi je što ću mu osobno stisnuti ruku i čestitati s iskrenom željom za još mnogo ovakvih rezultata koji nas Hrvate čine radosnim i ponosnim – rekao je Thompson, kojeg je na doček pozvao Marin i njegova obitelj.

Izvor: 24.sata

Odgovori

Skip to content