Nakon što je zacrvenio Hrvatsku do srama, Ivo Josipović nameće nam svoj crveni ustav

Novi najviši zakonik RH već je dobio nadimak Inferno ustav. Ivo Josipović namjerava ga nametnuti putem referenduma, mimo Sabora i mimo volje Zorana Milanovića. Simbolički se tiska u crvenoj boji. Sva polja našeg grba bit će crvena. Na samitu NATO-a pojavio se deklarirani titoist, kao duh Staljina i Jalte.

Svima je jasno da Ivo Josipović nije mogao spasiti ovu zemlju samo zato jer nije imao dovoljno široke ovlasti. Stoga je na njegov zahtjev napisan novi ustav, koji to ispravlja. Cijeli novi ustav praktično postaje preambula, jer će ustavni zakoni imati snagu ustava. Josipović sebi dodjeljuje pravo veta na izmjene Ustava i pravo veta na zakone koje donosi Sabor. Suci Ustavnog suda birali bi se dogovorom predsjednika RH i predsjednika Ustavnog suda. Predsjednik RH nakon svog mandata automatski postaje predsjednik Ustavnog suda. Ukinule bi se županije, a formiralo pet regija, za potrebe mirnog razdruživanja Lijepe Naše. Opći je dojam da se SDP i HNS vraćaju prikrivenom predsjedničkom sustavu, jer će izgubiti parlamentarne izbore, pa zbog toga pretvaraju Pantovčak u prvi centar moći u Hrvatskoj. Inferno ustav je promašaj, a političku krvnu sliku Hrvatske može poboljšati samo referendumski prijedlog novog izbornog zakona Željke Markić i pripadne inicijative.

I svijet se izokreće. Globalizaciju ruše njeni kreatori. Zapad je ekonomski poražen, a tada u pravilu destabilizira svjetski poredak, po cijenu izazivanja svjetskog rata. Korporacije nemoćno promatraju kako se obnavljaju uvjeti Hladnog rata, u kojima će Ivo Josipović plivati kao riba u vodi. Vjerovali ili ne, na samitu NATO-a pojavio se deklarirani titoist.

Genetski partizan

Svjedoci smo nevjerojatnog tranzicijskog konflikta u RH. Tko je čovjek koji nas zastupa u asocijacijama EU i NATO? Pustimo ovdje na stranu njegove najbliže savjetnike, kako je sam Ivo Josipović prošao sigurnosnu provjeru? Kada vide tko ih zastupa, Hrvati se crvene od srama. Nadnevka 22. lipnja 2014. u sisačkoj šumi Brezovica, Ivo Josipović izrekao je rečenice koje su zacrvenjele Hrvatsku. Bila je to najava Inferno ustava. Nakon što je Josipović u sisačkoj Brezovici javno objavio svoja negativna saznanja o samom sebi, Hrvatski sabor morao je sazvati izvanredno zasjedanje i poništiti Josipovićevu sigurnosnu provjeru.

Inferno predsjednik RH, koji se skriva kao agnostik, otvoreno je stao uz Tita i njegov jugoslavenski i staljinistički totalitarni komunistički režim, veličajući postrojbe koje su kod Bleiburga, kod Hude jame i na Križnom putu počinile genocid nad Hrvatima. Stotine tisuća Hrvata usmrćeni su vatrenim oružjem, noževima, bajunetama, kamenjem, tupim predmetima, davljenjem, izgladnjivanjem, uskraćivanjem vode i uskraćivanjem medicinske pomoći. Partizani su desetke tisuća leševa nesretnika zakopali u jame, a u Hudoj jami su betonom zalili ulaz, ostavljajući iza njega i one još žive žrtve, koje su morale sudjelovati u vlastitom zakopavanju. U povijesti ljudskog roda nije počinjen takav pokolj u tako kratkom intervalu vremena. U mojem rodnom mjestu, pred kraj rata prisilno je mobilizirano u ustaške postrojbe na desetke mladića na granici punoljetnosti. Svi su pobijeni kod Bleiburga i na Križnom putu, u sklopu selektivnog ubijanja onih Hrvata od kojih se očekivalo potomstvo i demografska obnova. Duše njihove nerođene djece ostale su vječno zatočene sa one strane života. Obvezuju nas da se trgnemo i dokinemo lažnu demokraciju u Hrvatskoj.

“Drugarice i drugovi, partizani, antifašisti, visoki dužnosnici, prijatelji… Borba protiv stranog okupatora, borba protiv kvislinga, borba protiv ugnjetavanja, to su vrijednosti, to su ideali, to su ciljevi protiv kojih je ustala i današnja generacija, za slobodu naše Hrvatske. Ustati tada, biti dio narodno oslobodilačke borbe, pod vodstvom Josipa Broza Tita, bilo je časno.” Rusija se deklarativno obratila, a Ivo Josipović nije niti deklarativno. “To je takav smrdljivi ideološki naftalin, da je to strašno”, izjavio je Ivan Čičak i dodao da je RH formirana tako što je “hrvatski narod ustao protiv komunističke diktature i Jugoslavije!” Činjenica da su Stipe Mesić i Ivo Josipović osvojili tri mandata, direktan je dokaz da demokracija u RH ne funkcionira, odnosno da je izborni sustav ili korumpiran ili defektan, što se svodi na isto. Kad to poteže, bio bi red da Ivo Josipović objasni tko su za njega bili okupatori i kvislinzi za vrijeme Domovinskog rata.

Hrvatski Sin City

Andrija Hebrang, sin istoimenog hrvatskog partizana koji je težio nezavisnoj hrvatskoj komunističkoj državi, proglašen je kolaboracionistom i smaknut u Beogradu, a ljevičar je Ivo Josipović, sin jugoslavenskog aparatčika koji je bio uključen u najgore represivne projekte staljinističke Jugoslavije. Josipovića starijeg javno je prozvao Ivan Čičak za takve radnje od kojih je normalnoj osobi zlo. Pao je komunizam, Jugoslavija se raspala u svome zlu, a na izborima za predsjednika RH takav Ivo Josipović pobijedio je Andriju Hebranga mlađeg (koji nekim čudom nije umro od gladi). Andrija Hebrang mlađi javno je i ponosno ukazao na svoje židovsko korijenje i svoje političko hrvatstvo, nesretno uvodeći pogrešan pojam “genetskog antifašizma”, ali se kao genetski antifašista pojavio Ivo Josipović, da bi iz njegove stranke krenula kampanja protiv Andrije Hebranga mlađeg kao desničara i zagriženog hrvatskog nacionaliste, što je sve zajedno opak pokazatelj da je antisemitsko djelovanje dozvoljeno ako usput strada i Hrvatska.

Za razliku od prihvatljivog odnosa Andrije Hebranga, starijeg i mlađeg, prema hrvatskoj nacionalnoj i državotvornoj ideji, Slavko Goldstein, židovskog korijenja, reče u intervjuu španjolskom El Paisu kako se ne osjeća kao Hrvat, nego više kao Jugoslaven. Iako su on i njegov sin Ivo solidno situirani u Zagrebu i u Hrvatskoj. Ivo je hrvatski veleposlanik u Parizu, a u našem veleposlanstvu drži sliku Josipa Broza Tita, koji je pokrenuo i kontrolirao najveći genocid u povijesti ljudskog roda (namjerno ponavljam takvu kvalifikaciju), baš nad Hrvatima. Različit odnos Hebranga mlađeg i Goldsteina starijeg prema Hrvatskoj i Jugoslaviji, izvire iz sudbine njihovih očeva. Slavko Goldstein je uvjeren da je njegov otac žrtva rasnih zakona i NDH, a Hebrang mlađi zna da je njegov otac pušten iz logora Jasenovac i ubijen od Tita, titoista i/ili velikosrba i četnika u partizanskim i komunističkim redovima.

Josipovićev projekt Orah

Ako osvoji drugi mandat, Ivo Josipović bit će spas za Partiju, koja će zasigurno izgubiti na parlamentarnim izborima. S druge strane, Ivo Josipović igra na sigurno, za slučaj da izgubi slijedeće predsjedničke izbore. Kako nam to priznaje Mirela Holy, Josipović se s njom često nalazi na kavi, pa projekt Orah možemo gledati kao pokušaj Josipovića da sebi otvori put do premijera RH, ili nekog drugog značajnog ministarskog postavljenja, ako izgubi slijedeće predsjedničke izbore, sve za slučaj da mu Ustavni sud zatvori svoja vrata.

Mirela Holy u svome simpatičnom inferno izdanju prati Ivu Josipovića u njegovoj predkampanji. Sva Josipovićeva putovanja mi plaćamo. Zeleni Orah je pocrvenio, prilagođen slici i prilici Mirelinog idola i zaštitnika, kao nova bolja Partija, koja uglavnom okuplja ateiste, samoproglašene antifašiste i humaniste, pripadnike različitih protukršćanskih kultova, kao i lažne afričke obožavatelje drveća – ekološka osviještenost je najvjerojatnije krinka. Imamo očigledan konflikt: Mirela Holy izbačena je iz SDP-a, a Josipović ulazi u predsjedničku utrku kao kandidat SDP-a, i uz podršku Mirele Holy. Nema tog presvlačenja koje će takvi likovi odbiti, ako ono vodi na vlast. Proveden je tihi udar na Hrvatske laburiste, u smislu da ih se izgura udesno, da ih se pretvori u konkurenciju HDZ-u, a ne SDP-u, da Orah dobije veći prostor na lijevoj strani i u sredini, ali su Nansi Tireli i Dragutin Lesar proniknuli što se kuha. Branko Lukšić prigovorio je Lesaru da je zaposlio sina u stranci, kao web-administratora s plaćom od 10.000 kuna.

Prekomjerno druženje Mirele Holy i Ive Josipovića vjerojatno nije hodanje tipa François Hollande – Julie Gayet, ali baca novo svjetlo na sukobe u koaliciji Kukuriku, one sukobe koji su doveli do izbacivanja Mirele Holy iz SDP-a. Imali smo osjećaj da je sukob Radimira Čačića i Mirele Holy dio rata (prljavih) investicija i zaštite okoliša, a zapravo je Radimir Čačić tjerao svoje zbog hrvanja Vesne Pusić i Ive Josipovića oko dominacije u “našoj” vanjskoj politici. Kada je Zoran Milanović konačno shvatio da Holy u Vladi RH praktično prezentira prisutnost i/ili nadzor Ive Josipovića, Holy je prisiljena da podnese ostavku i na kraju je izbačena iz SDP-a. U međuvremenu je Vesna Pusić preuzela HNS, pa za potrebe izbora imamo novu ljubav SDP-a, Josipovića i Pusićke, koja se preko Josipovića prenosi na Mirelu Holy i “protivnički” Orah.

U srijedu smo saznali da se Mirela Holy pobunila protiv lobiranja Ive Josipovića za istraživanje nafte u Jadranu. Holy se očigledno ne snalazi u domaćoj korupciji. Naravno da nafte u Jadranu nema, ali se istraživanje mora nastaviti, jer na njemu zarađuju strane kompanije. Sve je ponuđeno zajedno sa informacijama tipa: “Tanker s kurdskom naftom stigao je u Hrvatsku gotovo istodobno kada je naša vlada poslala oružje Kurdima”. Bilo bi dobro da naša vlada trguje oko bilo čega, ali to nije tako. Kurdska nafta otišla je Mađarima. Nakon što je tanker s kurdskom naftom uplovio u Kvarner, u riječkoj rafineriji izbio je požar. Inferno je naša realnost.

Ofarbajte Beograd!

Balkanski špijuni i sovjetska agentura prometnuli su se u europske. Čini se da je Ivo Josipović titoist, a najvjerojatnije u svome podrumu ili na Pantovčaku čuva sliku druga Staljina, kojeg je njegov otac obožavao sve do 1948. Nakon što je Hrvatska ušla u NATO, tamo je nemoguće normalno raditi. Glavne face NATO-a razgovaraju o Ukrajini, a Ivo Josipović i Vesna Pusić prisluškuju iz hodnika. Hrvatska uopće nije tema sastanka u Cardiffu!

U Jutarnjem listu od nedjelje, Vesna Pusić objavila je tekst u kojemu zagovara naše fokusiranje na Balkan. To nije loša ideja, jer ako se naši političari fokusiraju na Zapadni Balkan, fokusirat će se i na Hrvatsku. Pusićka je vodila saborski odbor glede pridruživanja EU, ali eto, nije čula za civilizacijsku granicu na Balkanu, odnosno za pravnu povijest svijeta. Balkan je pokušao objediniti i Staljin, ali to nije prošlo. Reciklirane Titove i Staljinove ideje donijet će nam jugoslavenske i sovjetske probleme, vjerojatno i nove krvave ratove. Kao pred Drugi svjetski rat, Njemačka je uspostavila sporazum o nenapadanju s Rusijom, a možemo reći da su Njemačka i Srbija uspostavile pakt. Čekamo da Britanci ili Rusi na proljeće pokrenu prevrat u Beogradu. Kako to Pusićka misli da će Rusija i rusko pravoslavlje braniti svoje interese u Ukrajini, a prepustiti EU kontrolu nad Srbijom? Zar četnici sa Zapadnog Balkana nisu značajna okosnica separatističkih snaga u Ukrajini?

“Vraćanje zapadnog Balkana na dnevni red europske politike započeo je hrvatskom inicijativom u Bruxellesu u veljači ove godine”, kaže nam Vesna Pusić. Takva inicijativa ne može biti hrvatska – upravo je problem što Vesna Pusič i Ivo Josipović nastupaju ispred Hrvatske. To je prilično iščašeno i na svoj način nelegitimno. Nakon što nas je Slovenija doslovce razapela prilikom našeg pridruživanja EU, Hrvatska ne postavlja nikakve uvjete Crnoj Gori, Srbiji i BiH, prebacujući sve na Europsku komisiju i ostale institucije EU. Kako se to takozvana Republika Srpska može uključiti u NATO? Hoće li EU postaviti svoju matricu prije proglašenja samostalnosti RS, ili će Banja Luka organizirati referendum o odcjepljenju iz BiH kada će BiH biti članica EU, dovodeći EU u proces implozije.

Tekst nove preambule Ustava RH

Profesor kaznenog prava angažirao je profesore ustavnog prava, za izradu povijesnog Inferno ustava. Branko Smerdel je zanimljiv lik, podrijetlom BBB – protivio se Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Arsen Bačić nedavno je upozorio hrvatsku Javnost da nekontrolirani referendumi mogu izazvati kaos. Kao uljeza možemo gledati Zvonimira Lauca, koji citira američki ustav, u smislu da prava dolaze od Stvoritelja, što je agnostiku Josipoviću neprihvatljivo. Današnji razmjerni model izbora za Sabor reguliran je Zakonom o izborima zastupnika u Hrvatski sabor. Kako saznajemo, za sada se trojka Smerdel, Bačić i Lauc lome samo oko izbornog modela. Dvoje i troje između preferencijalnog i mješovitog. Ostaje izborni prag od 5 posto, jer ga po svim prognozama Orah prelazi.

Prema jednom manje posjećenom blogu, Ivo Josipović osobno je napisao novu preambulu. Republika Hrvatska utemeljena je 1943. odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske. Time se praktično daje legitimitet NDH, za razdoblje 1941-43. Mudar je taj Josipović. Nakon građanskog rata 90-tih godina 20. stoljeća, obnovljena je zavnoška Hrvatska u svojim zavnoškim granicama, na zavnoškim vrijednostima. Referendumskom voljom državljana RH otvorena je mogućnost da Ivo Josipović postane doživotni predsjednik RH, ako tako odluči. Nacionalni simbol Josipovićeve Hrvatske je Vladimir Nazor, a Veli Jože je simbolički izraz Josipa Broza Tita, najvećeg sina svih etničkih skupina u Republici Hrvatskoj. Srbi u Hrvatskoj su jedina autohtona etnička skupina, koja ima prava i manjinskog i državotvornog naroda. Hrvati su doselili u stoljeću sedmom.

Prema istom blogeru, Josipović se ugradio i u neke temeljne odredbe, na svoj način originalne. RH je djeljiva država, kao i svaka druga. Suverenitet RH prenosiv je na regionalne integracije, što je povijest potvrdila. Savez sa drugim državama sklapa Hrvatski sabor, nakon što se u novoj zajednici formira. Granice RH mogu se proizvoljno mijenjati, što je dokazano. U hrvatskoj Četvrtoj republici nema podjela niti diobe vlasti. Oružane snage RH pretvaraju se u Predsjednikovu gardu. Republika Hrvatska je moderna država, koja ukida povijesni grb. Sva polja su crvena, pa je novi hrvatski grb na crvenoj naslovnici Inferno ustava praktično nevidljiv – novi grb doima se pakleno agresivno, ali ne iritira. Kakva nas iznenađenja čekaju glede dvojezičnosti? Neki pragovi ostaju, a neki se ruše.

Tvrtko Dolić/croative.net

Odgovori

Skip to content