NOVA ANKETA: Kolinda Grabar Kitarović sigurna pobjednica predsjedničkih izbora!

NAJNOVIJA ANKETA: Kolinda odnosi pobjedu na predsjedničkim izborima!

Kolinda je predsjednica, HDZ ima vlast, a Karamarko je popularniji političar od premijera

Vinkovačka televizija unajmila je agenciju 2 x 1 komunikacije koja je ispitala javno mnijenje o političkoj situaciji u zemlji. Ova anketa malo je drugačija od ostalih jer pokazuje kako je došlo do ozbiljne razlike u percepciji političke scene u odnosu na neka nedavna istraživanja. Najveća promjena je ta što je prema ovoj anketi Kolinda Grabar Kitarović po prvi put pobjednica na predsjedničkim izborima, a Ivu Josipovića pobijedila bi sa 5,2 % razlike, odnosno sa 52,6 % glasova.

Uzmemo li u obzir da je broj ispitanika ove ankete 2222, višestruko veći od broja ispitanika u ranije spomenutim anketama, onda možemo s još većom sigurnošću dovesti u pitanje pravo stanje popularnosti političara, odnosno političkih stranaka.

Kad je riječ o popularnosti stranaka, prvo mjesto, kao i u većini anketa, zauzima HDZ. Međutim, u anketi 2×1 komunikacija on dobiva značajnih 34,8 %. Drugoplasirani SDP uživa podršku 16,10 % ispitanika. ORaH Mirele Holy i u ovoj anketi drži treće mjesto, ali s tek 8,4 % potpore što bi, za razliku od dosadašnjih anketa značilo, da SDP i ORaH zajedno zaostaju za HDZ-om više od 10 %.

299121

Iako su, u dosad ponuđenim anketama, dvojica čelnika najvećih stranaka imala podjednaki postotak pozitivnih, odnosno negativnih kritika, ova anketa pokazala je da je Tomislav Karamarko ipak popularniji od Zorana Milanovića i to više nego dvostruko. Pozitivnu ocjenu dalo mu je 28,6 % ispitanih, dok je istu Zoran Milanović dobio od njih 11,4 %, piše Tjednik.hr.

Anketa Vinkovačke televizije, vjerujemo, pravi je šok i za Josipovića i za Kukurikavce jer je očito da što vrijeme više prolazi, što se više nižu crveni gafovi, hrvatska se jače budi, a desnica raste dok ljevica polako ali sigurno (pro)pada. Slobodno možemo reći, bilo je i vrijeme.

Autor: Zrinka K./dnevno.hr

Odgovori

Skip to content