Papa o važnosti euharistijskih kongresa

Vatikan, (IKA) – Papa Franjo primio je 27. rujna u Sali Clementina u Vatikanu članove plenarnog zasjedanja Papinskoga vijeća za međunarodne euharistijske kongrese. Sveti Otac istaknuo je kako pri euharistijskim kongresima “katolički svijet ima oči srca upravljene prema najvišem misteriju Euharistije kako bi obnovio apostolski i misionarski zanos”. Zahvalio je okupljenim sudionicima na njihovu trudu u tom važnom djelu “kako bi pomogli vjernicima svakoga kontinenta, da uvijek više i bolje shvaćaju vrijednost i važnost euharistije”. 

Za nadolazeći Euharistijski kongres, 2016. godine u gradu Cebu na Filipinima, izabrana je tema “Krist u vama, nada slave” iz Poslanice Kološanima. “To jasno osvjetljuje vezu euharistije, poslanja i kršćanske nade”, istaknuo je papa Franjo. “Danas u svijetu nedostaje nade, zbog toga čovječanstvo ima potrebu slušati poruku naše nade u Isusu Kristu. Crkva tu poruku naviješta s obnovljenom revnošću, koristeći nova sredstva i nove izričaje. U duhu ‘nove evangelizacije’, Crkva tu poruku pronosi svima, a na osobit način onima koji su se poslije krštenja udaljili od Crkve i žive bez odnosa prema kršćanskome životu”, kazao je Papa.

“Pedeset i prvi međunarodni euharistijski kongres nudi nam priliku da iskusimo i shvatimo euharistiju kao preobražavajući susret s Gospodinom u njegovoj riječi i žrtvi ljubavi, kako bi svi mogli imati život, život u izobilju. To je milosna prilika za ponovno otkrivanje vjere kao vrela milosti koje u život osoba, obitelji i društva donosi radost i nadu”, objasnio je Sveti Otac. “Susret s Isusom u euharistiji bit će izvor nade za svijet ako, suobličeni snagom Duha Svetoga na sliku onoga koga susrećemo, prihvatimo poslanje da preobrazimo svijet, darivajući puninu života koju smo sami primili i iskusili, donoseći nadu, oprost, izlječenje i ljubav svima potrebitima, napose siromašnima, napuštenima i potlačenima, dijeleći s njima život i nadu te hodajući zajedno s njima u potrazi za vjerodostojnim ljudskim životom u Isusu Kristu”, istaknuo je Papa, a prenosi Radio Vatikan.

Izvor: IKA

Odgovori

Skip to content