SOTONIZAM I ROCK N’ ROLL: Četiri mračne priče

Često se rock glazba povezuje sa sotonizmom, a vjerujemo da će vas ove četiri istinite priče šokirati

Rockeri često svoj imidž grade na šokiranju i osvajanju fanova. Nema osobe koja nije čula za koncert Ozzyja Osbournea na kojem je odgrizao šišmišu glavu. Iggy Pop je postao slavan jer si je rezao tijelo na koncertima. Elvis je šokirao javnost svojim izazovnim plesom. No, ovo su samo blagi primjeri šokiranja javnosti. Naime, sljedeći koje ćemo vam navesti nisu nimalo bezazleni.

The Mentors

Ova rock grupa osnova je u Seattlu 1976. godine, a već 1979. stječu veliku slavu. Gitarist Sickie Wifebeater, basist Dr. Heathen Scumbag i bubnjar/ pjevač El Duce II nosili su krvničke maske koje su inače u prošlosti nosili egzekutori. Svirali su kako su oni rekli ”rock za silovanje”. Njihove odvratne pjesme naslovljenje su morbidnim nazivima poput “Golden Showers,” “On the Rag,” and “Service Me or Be Smacked.” U dokumentarnom filmu ‘Kurt and Cortney’ iz 1998. godine pjevač El Duce pravog imena Eldon Hoke tvrdio je da mu je Courtney Love ponudila 10 000 dolara za ubojstvo Kurta Cobain. Nekoliko dana poslije intervjua Hoke je izveo zadnji koncert 18. travnja 1997. godine. Nakon nastupa žestoko je partijao i tijekom noći pijan je hodao po tračnicama i udario ga je vlak. Do danas se ne zna je li riječ o nesreći ili samoubojstvu.

Lamb of God

Ovaj bend osnovan je 1990. godine pod još uvredljivijim i Bogu podrugljivijim nazivom, Burn the Priest (spali svećenika). Tijekom godina izdali su sedam albuma i izvodili koncerte s bendovima poput Slayera i Metallice. Ne treba posebno govoriti kako su njihovi koncerti opasni, pogotovo takozvane ‘centrifuge’. ‘Centrifuge u kojima se mladići zabijaju jedni u druge dok ‘uživaju’ u zvukovima ‘glazbe’. No, Lamb of God su smatrali kako to nije dovoljno opasno i uveli su ”heavy metal ples”. Inicirali su ”The Wall of Death” u kojem su publiku podijelili u dvije grupe i natjerali ih da se zatrče jedni u druge dok su izvodili pjesmu ”Black Label”. U Češkoj, u Pragu su nastupali 24. svibnja 2010. godine kada je pjevač Randy Blythe pozvao publiku da navija. No, 19-godišnji Daniel Nosek je imao drugačiju ideju. Pokušao se popeti na binu, ali pjevač Blythe ga je odgurnuo. Nosek je pao na pod, bio u komi i naposljetku umro. U lipnju 2012. godine Blythe je uhićen i optužen za ubojstvo. Iako mu je prijetila desetogodišnja zatvorska kazna, oslobođen je optužbi jer osiguranje nije trebalo pustiti Noseka na binu.

Lostprophets

Lostprophets je osnovan 1997. godine u Walesu. Iako su svojom glazbom krenuli stizati u javnost i prodali preko 3,5 milijuna svojih albuma njihov glavni pjevač Ian Watkins novinarske stupce je punio morbidnim i zlim stvarima. Koristeći svoj status glazbenika Watkins je neke svoje fanove uvjerio da rade grozne stvari djeci. Zahvaljujući njegovom govoru majke su seksualno zlostavljale vlastitu djecu! Fanovi su mu osim dječje pornografije slali i pokušaje, ali i snimke silovanja djece. Ovaj pjevač opsjednut sotonom je želio da mu roditelji ”pripreme” djecu za seksualni odnos! Priznao je čak i da je pokušao silovati dijete koje je bilo mlađe od godinu dana! Djeci je u hranu stavljao drogu. No, ono što je najviše šokiralo javnost bila je njegov odgovor na pitanje zašto je to radio. ”Bilo je smiješno, ne znam zašto su se svi uspaničili zbog toga”, rekao je Watkins pred porotom na suđenju. Dobio je zatvorsku kaznu od 29 godina.

Jon Nodtveidt

Jon Nodtveidt samoprozvani sotonist bio je glavni pjevač švedskoog black metal benda Dissection. Pridružio se i MLO-u takvozvanom Mizantropskom luciferskom redu (Misanthropic Luciferian Order). Nodtveidt i član MLO-a Vlad, 22. srpnja 1997. godine ispijali su piće kad su naletjeli na 36-godišnjeg Alžirca Josefa ben Meddoura koji je živio nekoliko godina u Švedskoj. Meddour je pitao ovaj dvojac jesu li sotonisti zbog odjeće u kojoj su bili. Nakon što su mu potvrdno odgovorili, Meddour je kazao kako želi više znati o tome. Pozvali su ga u stan kako bi raspravljali o toj temi. Ubrzo je sotonistički dvojac zaključio da je Meddour homoseksualac. Kad su stigli pred stan Meddour se predomislio oko ulaska, no Nodtveidt je uzeo elektrošoker. Vlad ga je pokušao koristiti na Meddouru, no ovaj je prestravljen pobjegao. Tu nije kraj njihovoj morbidnosti i zlu. Naime, nesretnog Meddoura su ubili. Nodtveidt se 2006. godine ubio. Tijelo mu je pronađeno u krugu koji su činile zapaljene svijeće. 

Izvor: Listverse 

Autor: A. Pranjić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content