Oružje naše teritorijalne obrane završilo je na Bliskom istoku

TITOV GARDIST PROVODI TITOVU OPORUKU Na nedavnom zasjedanju parlamenta UN-a, Ivo Josipović nasmijao je sve prisutne. Nije znao da je Hrvatska kao članica NATO-a automatski u vojnom savezu protiv ISIL-a. A onda je uslijedio još jedan gaf – Hrvatska se neće vojno angažirati, nego će samo dostaviti oružje. I, onda se veselo vrati doma i obraduje naciju: može on još jedan mandat!

Može on, ali je nama prisjeo i njegov prvi mandat. Josipović slavi petokraku i Jugoslaviju, a mi moramo paziti u kojem kontekstu spominjemo NDH.

Evo je prošlo 25 godina, a hrvatska Javnost ne zna što se sve dogodilo famozne 1990. Tada nam je pod parolom osamostaljenja SRH podvaljena reokupacija Hrvatske. Od nas je skriveno oružje republičke teritorijalne obrane, da bi se ovih dana pojavilo u Iraku, na crnom tržištu, za potrebe političkog inženjeringa u RH. Nikada nismo saznali gdje se to oružje krilo, i tko je sve u tome skrivanju sudjelovao. Partija je cijelo vrijeme bila opako naoružana. Domaći psi komunizma postali su psi rata. Od 1990. na ovamo, u svezi trgovine oružjem, spominju se zlatne poluge, dijamanti i torbe s deviznom klauzulom. Po novome, veliki zaljubljenik u Hrvatsku Andrija Rašeta, kako se prezentira u Večernjaku od nedjelje, potvrđuje da su zlatne poluge zubnog zlata u zagrebačkoj bolnici Dubrava uredno plaćene. Potvrđuje to i Andrija Hebrang. Dobro, a tko je odnio zlato? Hebrang je prozvao Josipa Perkovića i njegove udbaše. Eto kako financirati obranu Josipa Perkovića, kojemu Njemačka sudi za konkretno ubojstvo. Koga će psi rata i psi Jugoslavije financirati na slijedećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima?

Titoističko smeće

Iako Ivo Josipović tvrdi suprotno, danas je bjelodano koliko je zla donio projekt Jugoslavije, u obje svoje aplikacije. Nakon što se prva Jugoslavija raspala kao velikosrpska tamnica naroda, bio je totalni idiotizam formirati još jednu takvu tvorevinu. Kreatori Jugoslavije zapravo su bili kreatori međunacionalne i vjerske napetosti, odnosno ratova, kako onih na ovome prostoru, tako i onih svjetskih. Hebrangova koncepcija komunističke NDH bila je daleko bolja opcija od Titove komunističke Jugoslavije. Političko hrvatstvo komunističke NDH obuhvatilo bi i bosanske muslimane, pa bi današnji vjerski i civilizacijski sukobi živjeli kao kulturno i civilizacijsko bogatstvo istog prostora.

Živimo u svijetu koji drži za normalno da je fašistička Italija ostala u svojim granicama, da je nacistička Njemačka razdvojena na kapitalistički i komunistički dio, ali kada spomenete da je NDH mogla jednostavno postati komunistička, pa da je mirna Bosna, mnogi skaču na noge, a neki samozvani društveni arbitri, koji ugodno žive na našoj grbači, zbore o nekakvom hrvatskom fašizmu kao jedinom autohtonom. Hipotetsku komunističku NDH možemo gledati i kao okvir za razotkrivanje opasnih i opakih protuhrvatskih stavova nekih današnjih političara u RH. Da je u granicama NDH stvorena hrvatska pretežito katoličko-muslimanska komunistička država, partizanski genocid nad Hrvatima najvjerojatnije bi izostao, pa bi današnja zaljubljenost Ive Josipovića u partizansku petokraku i partizansku trorogu kapu izgubila svoj protuhrvatski naboj. Izostalo bi pozivanje Ive Josipovića na Tita i pozitivne tekovine Jugoslavije. Zapravo bi Josipović slavio Andriju Hebranga starijeg, i vjerojatno obožavao njegovog sina Andriju mlađeg. To je taj trenutak koji razotkriva Ivu Josipovića: zašto ne veliča Andriju Hebranga starijeg, čelnika hrvatskih partizana? S nacistima nije pregovarao Hebrang, nego Tito i titoisti!

Ovako se dogodilo da se RH visoko pozicioniraju otvoreni i prikriveni titoisti, staljinisti, velikosrbi, jugozlotvorci, i slične moralne nakaze, koje doslovce mrze svaku hrvatsku nacionalnu ideju. O Ustaškom pokretu ne dozvoljavaju bilo kakvu pohvalu, čak niti prije uspostave NDH. Odvratna im je sama ideja NDH, čak i ona bez Ustaškog pokreta, bez Hitlerovih rasnih zakona, odvratna im je i NDH kao oaza ljudskih sloboda. Smeta ih sve hrvatsko. S velikom mržnjom odbijaju svaku katoličko-muslimansku konsolidaciju do Drine, pa su nam tako uvaljali Republiku Srpsku sve do Zagreba, kao žarište budućih ratova. Znamo da je svaka država na svoj način zlo, ali histerična povika protiv svake NDH, uključujući komunističku, u svojoj je osnovi fašistička, u većoj mjeri od negiranje svake Njemačke.

Kumulacije smrti

Tog nesretnog 4. svibnja 1990. na predizbornom okupljanju HDZ-a na zagrebačkoj Peščenici, rasni dinarski Hrvat Šime Đodan popeo se na binu, zajedno sa svojom širokom glavom, i održao svoju povijesnu besjedu: “Znamo mi gdje je granica drevne hrvatske države. Neće ona vječno biti na Uni. Poručujemo to, ne komunistima, jer ih nema, nego četnicima … Neće proći ni pet godina, a ovaj će se barjak vijoriti navrh gore Romanije.” Tih je dana Stipe Mesić po Australiji glumatao ustašu. Franjo Tuđman spomenuo je NDH kao povijesnu težnju hrvatskog naroda. Oštra retorika, prividno ustaška, prikrivala je zastrašujuću veleizdaju. U istom je govoru Đodan objavio da će oružje Teritorijalne obrane spasiti Hrvatsku. Bio je to otvoren mig Partiji da to oružje skloni. U svakom slučaju, trebamo provjeriti što su te noći 4/5. svibnja 1990. radili Ivica Račan i Ivo Josipović. Jer, oružje “naše” Teritorijalne obrane pojavilo se na Bliskom istoku. Tko su današnji psi rata?
U Iraku je završilo više kumulacija oružja sa ovoga prostora. Streljivo skupljano desetljećima za pohod na Trst i obranu od Staljina otišlo je na Bliski istok. Možemo li reći da je i NDH na prilično tragičan način pomogla naoružavanje muslimanske braće? Te famozne četrdeset pete, godine koja se stalno vraća, kod Bleiburga i kod Hude jame, kao i na Križnom putu, partizani su katolike i muslimane koji su podržali NDH, pa i posve nevine civile, koji su se sklanjali pred krvoločnom partizanskom hordom, usmrćivali tupim predmetima, štedeći streljivo za pohod na Trst. I onda to tako krvavo zašparano streljivo ovih je dana završilo u dalekom Iraku, Alahu iza leđa!

Sve je to opaki protuhrvatski dizajn, koji možemo gledati i kao zatiranje katolika i muslimana na ovome prostoru. Moderna hrvatska nacija kreirana je i podržana od strane isusovaca, kao katolička brana protestantizmu i pravoslavlju. U vrijeme sječe na Ovčari i u Srebrenici, kada su se pojavili srpski i srbijanski logori za katolike i muslimane, u vrijeme uspostave “boračke Republike Srpske”, kod hercegovačkih Hrvata kreirano je protuislamsko raspoloženje, dok su se bosanski muslimani više desetljeća privikavali na “ustašku opasnost”, da bi se sve to posljednjih godina i ovih dana obnavljalo i poticalo, da bi se europski islam BiH transformirao u nešto posve drugo. Srbi su ovih dana izuzeti od tog opakog procesa, iako najavljuju odcjepljenje Republike Srpske iz BiH. Islamske osvetničke diverzije, glede srbijanske agresije na BiH, bit će preusmjerene na Hrvatsku. Ne na političku vrhušku, nego na narod! Sve je na svoj način dodatno začinjeno titoizmom. Sam Ivo Josipović bio je Titov gardist i Titov student. Mnogi Arapi i muslimani Mediterana i Bliskog istoka školovali su se u Jugoslaviji. Polovica arapskih diplomata bili su Titovi studenti. Još uvijek obožavaju Tita i Jugoslaviju. Ivo Josipović glatko bi pobijedio na izborima za predsjednika Kalifata.

Kao što reče Milan Kujundžić, “Ivo Josipović prespavao je u Hrvatskoj pet godina”, ali je zato bio snažno angažiran unutar Jugoslavije, koja je prema osobnom priznanju Ive Josipovića bila bolja država od ovakve Hrvatske. I dok se Jugoslavija sadržajno vraća, što je simbolički potvrđeno prije 15 godina, nametanjem posljednjeg predsjednika Jugoslavije za predsjednika Hrvatske, Ivo Josipović to prikriva sa svojim besmislenim izmjenama Ustava i sustava školstva. Što nedostaje? Marksizam? Josipović je bio veliki pobornik bolonjskog sustava u visokom školstvu, da bi nam se danas nudio kao veliki protivnik te promašene aplikacije. On sam živi je dokaz da dugo školovanje ne donosi pozitivan rezultat.

U vrijeme kada posla nema, u mjeri koja je veća od statističke nezaposlenosti, Josipović reče: “Jednak doprinos neuspjehu dali su i gospodarstvo i javni sektor koji nisu odgovarajućim radnim mjestima podržali bolonjski koncept”. Zar bi ovakvo gospodarstvo moglo podržati neki drugi sustav visokog školstva? Jesu li zbog bolonjskog koncepta visokog školstva državna administracija, javna poduzeća i društvene institucije krcati stranačkim članstvom SDP-a i HNS-a? Hoćemo li s prihodima od prodaje oružja otvoriti nova radna mjesta?

Trebamo li žaliti što se NDH nije održala?

Uvijek sam imao osjećaj da će iskvareni titoisti sa svojim podlostima i zločinima afirmirati ideju NDH, izuzimajući Hitlerove rasne zakone. NDH je bila jedna od rijetkih zemalja koje su se zalagale za tolerantan suživot katolika i muslimana. Suživot pravoslavnih kršćana i muslimana podržala je i srednjevjekovna Turska, a suprotnosti Rima i Meke prevladala je samo NDH. Možda je to razlog za odustajanje Saveznika i Zapada od koncepta Andrije Hebranga starijeg, odnosno od komunističke NDH. Jeli nad Hrvatima proveden genocid zato što je NDH bila uz Hitlera, ili zbog tolerancije NDH prema muslimanima? Kako to da su Nijemcima oproštene njihove zablude, a Hrvatima nisu oproštene njemačke? Protiv agresije Izraela na Gazu prosvjedovale su mnoge svjetske asocijacije, ali je prigovor za antisemitizam dobila samo katolička organizacija Pax Christi – pozvala je na bojkot proizvoda iz Izraela.

Posljednjih desetljeća Zapad je kreirao snažan islamski fundamentalizam, stvarajući dojam da sve zlo dolazi od islama i muslimana. Pokazalo se da je Osama bin Laden bio kočnica za totalni islamski fundamentalizam, pa su ga Amerikanci likvidirali. Vjerojatno slijedi redizajn Drugog svjetskog rata, u smislu da je sva zvjerstva počinila Handžar divizija. Znate, Holokaust je lukavo podmetnut Adolfu Hitleru! Ne bi taj ni mrava zgazio. U tom je smislu znakovita izjava Zorana Milanovića da je ubijanje Židova u Drugom svjetskom ratu krenulo iz NDH. U svim tim domaćim i stranim pokušajima da se relativno mala i relativno beznačajna NDH oblati na sve moguće načine, dolazi do fenomenalnog civilizacijskog zaokreta – u pretjeranoj globalnoj povici protiv islamskog fundamentalizma, suživot katolika i muslimana u NDH postaje nova moralna i civilizacijska maksima. Dobro, NDH je danas teško obnoviti. Možemo li uspostaviti komunističku NDH?
Zločinački titoizam je pao, pa se prirodno tome otvaraju neke pozitivne odrednice NDH i prvotnog pravaštva. Još od Ante Starčevića, bosanski muslimani slove kao cvijeće hrvatskog naroda. Ante Pavelić je u središtu Zagreba sagradio predivnu džamiju. Za NDH se postupno provodio hvale vrijedan redizajn hrvatske nacije po uzoru na Albance, u smislu da se pod novom rodoslovnom i političkom nacijom Hrvata u NDH objedine Hrvati katolici i bosanski muslimani, koji su po etničkom podrijetlu uglavnom Hrvati. Za NDH je zaštitu dobila i Hrvatska pravoslavna crkva, koja je suzbijana od Beča, Pešte, Rima i Beograda, pa je tijekom proteklih stoljeća demografski jačala nacije Srba i Crnogoraca, tako da su Hrvati uz sve te genocide koji su nad njima provedeni, i uz različito iseljavanje, iz političkih i/ili ekonomskih razloga, dobili velik demografski gubitak i s tog naslova. Beču, Pešti i Beogradu odgovaralo je svako osipanje hrvatske nacije. Nacisti su prigovorili Anti Paveliću da svojim aneksima na rasne zakone opstruira potiskivanje Židova, kako iz svoje administracije, tako i iz NDH. Gledano iz perspektive obje NDH, one Pavelićeve i one Hebrangove, zlo Zapada je prepoznatljivo, pa su obje NDH doslovce zatrte. Likvidiranje Hrvata istovremeno je uklanjanje neugodnih svjedoka.

Titoisti imaju svoje saveze

Bilo je čupavo ovih dana u New Yorku. Svjetski analitičari pratili su kome će se prikloniti Bijela Hrvatska, koja u paralelnoj Jugoslaviji ne postoji, i koja se u paralelnoj NDH još uvijek vodi kao “sovjetski teritorij”, separatistički okrenut protiv hrvatske matice. Tko normalan može podržavati Tita? Onog istog Tita koji je u siječnju 1943. napustio tifusare i suborce, zametene u snijegu, i sklonio se na toplo, kod Talijana. Napetost je rasla. Josipović je trijumfalno ušao u zgradu UN-a i hladno izašao za govornicu. On, Ivo Josipović, Titov gardist, naoružao je Bliski istok. Prezrivo je promatrao mase, svjestan svoje povijesne misije, svoje vizionarske nadmoći. Jugoslavija živi! NDH je islamska tvorevina! Kome još nije jasno što bi mogla biti ustaška zmija u hrvatskom srcu? Josipović je znakovito govorio na jeziku britanske delegacije pri Glavnom štabu.

To se zove politika, to je političar, to je uskrsnuće Tita. Ivo Josipović izjavio je da se RH pridružila vojnom savezu protiv Kalifata, a zapravo nitko nije tražio njegov pristanak. Hrvatska je ušla u vojni savez protiv ISIL-a, ali se neće vojno angažirati! A u dvorani odobravanje. Treba to znati izvesti. “Vlada RH mora formalno donijeti tu odluku”, prosvjedovala je ljubomorna Vesna Pusić. “Ali, Bijela Hrvatska je članica NATO-a!” Vikao je to general Martin Dempsey u Zagrebu, zaprepašten da državni vrh RH izigrava preuzete obveze. NATO ima problem da se Titov gardist Ivo Josipović još uvijek osjeća kao vojni obveznik JNA. Zamislite taj cirkus – Josipović, Pusićka, Milanović, Kotromanović i ostali ministri mislili su da je NATO obična biblioteka. Vratite knjigu i razdužili ste se!

Imamo jedan zanimljiv regionalni konflikt. Slovenija dulje vrijeme uz pomoć bosanskih muslimana provodi demografsku obnovu. Tako je nesvjesno provedeno kroatiziranje Slovenaca, jer su bosanski muslimani podrijetlom Hrvati. Vidljivo je to i po slabijoj ekonomiji novih Slovenaca. Nezgodno je trpati Sloveniju u NDH, ali je krajnje vrijeme da Slovenija promijeni naziv u Karantanija. Slovenski Hrvati islamske vjeroispovijesti ovih dana siju kaos na Bliskom istoku. Iz aviona vidite da su Crna legija. Po cestama Erbila otvoreno praše “tajne” formacije Izraela, Irana, Turske, Britanije i SAD-a. Svi su toliko dobronamjerni da se dobar čovjek rasplače. I još streljivo za sve moguće islamske postrojbe stiže s teritorija NDH. Neka, Ante Pavelić zasigurno je ponosan na takvu Hrvatsku i takvu Sloveniju.

Tko tu koga?

Koliko smo streljiva preuzeli od JNA, da ga imamo za cijeli Bliski istok? A na našim ratištima branitelji su se naoružavali o svome trošku! Zaseban fenomen su Vesna Pusić i Ivo Josipović, za koje nitko ne zna kuda pripadaju. Jesu li katolici ili muslimani, šijiti ili suniti, obrezani ili kastrirani. Koju zemlju zastupaju? Ako ti likovi predstavljaju NDH, dignut ću ruku na sebe. Prije svake izjave za medije, Pusić i Josipović panično zovu američki State Department i britanski Foreign Office, i pitaju za osnovne podatke o državi koju predstavljaju. U kojem je savezu ta država? Koja je to Hrvatska? Ona do Drine, ili ona do Une? Croatia ili Karantanija? Hoće li se obnoviti NDH ili Jugoslavija? Sluđeni američki general Martin Dempsey morao je dojuriti u Hrvatsku i otvoreno iz Zagreba zapovjediti napad na Siriju, čime je potvrdio da pripadamo Savezu protiv Sirije. Usprkos tome, Titov gardist Ivo Josipović i njegov četni evidentičar Ante Kotromanović zaključili su da smo u savezu protiv ISIL-a.

I tako, sredite nekako odnose sa Amerikancima, a Britanci tjeraju svoje. Islamski terorizam financiran je od Zapada, a američka saveznica Saudijska Arabija financira u Iraku obje zaraćene strane. Uglavnom stradaju kršćani i Kurdi, što Tursku puno ne smeta. Britanci zovu svijet protiv ISIL-a, a onda napadnu sirijskog Assada, koji je smetnja ISIL-u. Neobično je da Britanci još uvijek šlepaju Drugi svjetski rat. U dalekom Iraku i dalekoj Siriji zatiru svaki trag NDH. Britanski i američki zrakoplovi razorili su rafineriju Ine i spalili naftna polja Ine. Nedavno je u riječkoj rafineriji izvršena diverzija, vezano za preradu kurdske nafte, koju smo dobili u trampi, za oružje preoteto od JNA. Zatvara se sisačka rafinerija! Što je meta Zapada? Kalifat, NDH, ili RH?

Uvoz i izvoz Oraha

General Martin Dempsey je optimist. Ako u RH dođe na vlast Kolinda Grabar Kitarović, NATO će imat jakog igrača na čelu RH, a ako se to ne dogodi, novi premijer će postati Mirela Holy, pa će islamisti odustati od svih ratova u takvom svijetu. Može li dobar musliman završiti u raju, s 40 djevica, ako ratuje protiv Mirele Holy? Toj ženi ne pada na pamet posjetiti Pavelićev grob. Nakon što se pojavila radosna vijest da je Milan Kujundžić posjetio grob Ante Pavelića, obojica su to demantirali. Kujundžić je do Zore tri puta zanijekao Pavelića! Naravno, od naše slavne NDH distancirala se i Kolinda Grabar Kitarović. Vjerojatno joj ne odgovara niti Hebrangova komunistička NDH. Bilo bi korektno da na slijedećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj ipak imamo svog kandidata, makar i komunističkog svjetonazora.

Dok je Ivo Josipović bio regionalni igrač, šteta je bila regionalna, a od kako je globalni faktor, šteta je globalna. Izvozeći oružje i streljivo JNA, sramoti Hrvatsku i veliča Tita, vraćajući na međunarodnu scenu duh Jugoslavije, odnosno ulogu i smisao Jugoslavije na svjetskoj sceni. Desetljećima davno, prvi brod oružja za Angolu bio je jugoslavenski. Titova Jugoslavija pomagala je staljinističke prevrate diljem svijeta. Oružje je putovalo na sve strane, naoružavale su se i štitile Crvene brigade i svi svjetski teroristi. Ljubakanje s Gaddafijem trajalo je sve do Gaddafijeva smaknuća, a trgovina oružjem nadživjela je Gaddafija. Navodno je predizborne kampanje Stipe Mesića financirao Moammar Gaddafi. Tko financira Ivu Josipovića? Koje će stranke, političare i nevladine udruge financirati stari i novi psi rata?

Nakon ulaska u NATO, kreditni rejting Hrvatske je pao. Ušli smo u NATO u travnju, a NDH nije obnovljena. Čemu onda ulazak u NATO? Nakon što smo se pridružili EU, prebačeni smo u smeće, a smeće je zapravo samo vladajuća elita. Zanimljivo, glavno smeće to je proslavilo kao svoju veliku pobjedu. Nakon sankcija Rusiji, prebačeni smo u toksični otpad. Nakon pridruživanja Savezu protiv ISIL-a, Hrvatska će bankrotirati, a ISIL će koristiti Hrvate za pokazne vježbe. Josipović i Milanović vode mrtvu utrku za poziciju stečajnog upravitelja. Ne znam tko je sve u ovoj zemlji topovsko meso, ali kako odnosi stoje, Josipović i Milanović mogu nam ponuditi samo streljivo.

Tvrtko Dolić

Odgovori

Skip to content