KAKVA SRAMOTA: Srpski ministar Vulin u Sisku se ponašao kao četnik koji je ‘okupirao’ Hrvatsku!

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je izjavama ministara rada u Vladi Srbije Aleksandara Vulina na komemoraciji djeci poginulim u II. svjetskom ratu u Sisku, a koja je održana u subotu.

Kao prvo, pitamo se, odakle pravo ovom čovjeku da zloupotrebi jedno obilježavanje, da bi se gotovo na “kaubojski” način obračunao s onim što se događa u Hrvatskoj, a posljedica je agresije zemlje iz koje dolazi? Drugo, gdje su i što su radile hrvatske tajne i ine službe da su dozvolile predstavniku Vlade Srbije da usred Hrvatske blati hrvatske branitelje i stradalnike hrvatskog Domovinskog rata, odnosno zbog čega se nakon njegova javno objavljenog izlaganja nisu oglasila hrvatska ministarstva vanjskih poslova, obrane ili ministarstvo branitelja? Čak, prema pisanju režimskih medija, ni riječ nisu izustili ni oni koji su bili nazočni ovoj komemoraciji: izaslanik predsjednika Republike, predstavnici Katoličke crkve, predstavnici Grada Siska, antifašističkih organizacija, ali ni Srbin nad Srbima – Milorad Pupovac.

Naime, umjesto da govori na temu o kojoj je pozvan, dakle o navodnim zločinima djece od strane ustaškog režima u II. svjetskom ratu, Vulin je besramno iskoristio ovaj skup da održi “lekciju” Hrvatskoj i Hrvatima o nekim događanjima, o kojima očito nema pojima. Tako je uz ostalo izjavio da u našoj zemlji, koja je doživjela srpsku agresiju (!), ponovno se rađa ustaška ideologija, da “onaj tko razbija ćiriličnu ploču samo zato što jedan narod baš tim jezikom govori i piše (sic!), razbijao bi i dječju glavu samo da može i da se ne boji da će biti kažnjen”. Zatim je dodao da “ne može onaj tko razbija ćiriličnu ploču misliti da to ne će izazvati zlo, silu i nasilje. Jer ne zaboravimo, prvo su palili knjige, a onda su palili ljude”, poručio je Vulin (Jutarnji list, 4. listopada 2014.).

Taj ministar pod utjecajem Pupovca ne zna ili se pravi “toša” da su ćirilične ploče u Vukovaru maknuli hrvatski branitelji i stradalnici s pročelja nekih javnih institucija ne iz razloga “što jedan narod baš tim jezikom govori i piše”, već iz posve drugih razloga, a koji se tiču njegove zemlje Srbije, odnosno bivše Jugoslavije. Riječ je o tome da se branitelji Vukovara, ali i cijele Hrvatske ne mogu pomiriti s ćirilicom koja je stigla na srpskim i inim tenkovima iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša i drugih gradova, a na kojima su bile poruke i parole napisane na ćirilici protiv Hrvata koje su tijekom hrvatskog Domovinskog rata gazili, masakrirali, ubijali, čiju su nevinu djecu, starce i žene protjerali i nerijetko još žive bacali u masovne grobnice, koji su rušili sve što je hrvatsko, u želji da zauzmu hrvatski prostor, da osnuju Veliku Srbiju. Osim toga, te ploče o kojima govori ministar – “Toša” nelegalno su i postavljene, što bi on trebao znati.

Ne znamo, možete li uopće zamisliti da je nakon II. svjetskog rata došao neki njemački, japanski ili talijanski ministar u Rusiju, Englesku, Francusku, Poljsku ili Jugoslaviju i da je, poput Vulina, držao predavanje onima koje je Njemačka gazila i uništavala.

Ne, to se ni u snu nije moglo dogoditi, ali Hrvatima se događa da im u njihovoj zemlji, predstavnici bivšeg srpskog okupatora mogu održati i “školski sat” o povijesti.

Nakon toga što je rekao u Sisku, Vulin više ne bi smio ni doći u Hrvatsku ni kao turist, a Pupovac i njemu slični neka pokušaju u društvu ovog ministra doći na jedno tradicionalno četničko sijelo, koje se svake godine održava u Srbiji na Ravnoj gori, u čast srpskog ratnog i inog zločinca Draže Mihajlovića, i neka tamo pokušaju četnicima držati slovo o njihovim istinskim zlodjelima, pa će vidjeti kako će se sprovesti.

Zar nije bilo dosta da su nam Srbi tijekom Domovinskog rata učinili toliko zla i nedaća, a poglavito junačkom gradu Vukovaru, da još i danas moramo slušati, kao po zapovijedi, nekog “četničkog vojvodu” da nam drži predavanje o “buđenju ustaštva, skidanju dvojezičnih ploča” i tome slično.

Očekujemo, prije svega od Ministarstva vanjskih i europskih poslova, da se ogradi od ovog četničkog i huškačkog govora te da ubuduće ne dozvoli da nam bilo kakvi srpski “povjesničari” dolaze učiti djecu što se u Hrvatskoj događa, ili što smijemo ili ne smijemo.

Dosta je bilo srpskog terora!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

Izvor: glasbrotnja.net

 

Odgovori

Skip to content