Treba li se kršćanin bojati đavla?

ŠTO O TOME KAŽE SV. TEREZIJA AVILSKA? – Neki se kršćani nikada ne usude otići malo dalje služeći Bogu, čime isključuju svaku pomisao da bi se mogli naći u sukobu sa samim đavlom

O njemu ne vole niti misliti niti govoriti, što ne znači da ih on na neki način nikada nije niti neće pobijediti. Možda je njegova pobjeda upravo u tome da ga se boje jer misle da su pred njim manji od makova zrna!?

Isus je rekao da đavao obilazi kao ričući lav tražeći koga da proždre. No, jedno je lav u kavezu a drugo na slobodi, jedno je pas na lancu a drugo je bez lanca. I lav i pas opasni su ako im se približimo, slobodno i svjesno čineći suprotno Božjoj volji i Njegovim zapovijedima.

Evo što je o strahu od đavla i kako ga nadvladati govorila sv. Terezija Avilska:

“Ako je Bog tako moćan kao što znam i vidim, demoni nisu ništa drugo nego robovi, u što mi vjera zabranjuje sumnjati. Što mi oni tada mogu učiniti kad sam služavka Kralja i Gospodina? Možda zato što se ne osjećam dovoljno snažnom da se suprotstavim čitavom paklu, uzela sam u ruke križ i učinilo mi se da mi je Bog dao hrabrost. Ubrzo sam se osjećala tako prebraženom da se nisam bojala boriti sa zlim duhovima i dovikivati im: “Samo dođite bliže. Budući da sam služavka Božja, željela bih vidjeti što mi možete učiniti!”

Tako govore kršćani ispunjeni Duhom Svetim. Ne zaboravimo, ako smo kršteni i krizmani i mi imamo Duha Svetoga u sebi, istog kojega je imala ova svetica. To znači da je pobjeda naša ako stojimo na Božjoj strani, riječima i djelima.

Autor: Dražen Bušić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content