(VIDEO) Serija “True Detective” inspirirana je stvarnim i jezivim sotonističkim zločinima

Serijski ubojice, sotonistički obredi, misteriozne smrti i seksualna zlostavljanja djece bili su samo neki od elemenata zamršenog i stravičnog slučaja, kojim su se bavili detektivi serije “True Detective”, Rust Hole (Matthew McConaughey) i Mart Hart (Woody Harrelson).

trudetective_10102014_vice-youtube

No, čini se kako scenarij popularne serije nije izmišljena priča nekog izopačenog i kreativnog uma, već je izvor njene stvarne inspiracije američki gradić u Louisiani.

Nic Pizzolatto, tvorac televizijske serije “True detective” je u intervjuu za Entertainment Weekly otkrio kako je došao do ideje za seriju.

“Jednostavno proguglajte riječi ‘sotonizam’, ‘Louisiana’ i ‘predškolski uzrast’ i naći ćete moju inspiraciju” kazao je tada Pizzolatto.

Novinarska ekipa Vicea to je učinila i pritom saznala da su se jezivi slučajevi serije “True Detective” zaista i dogodili, u pomalo izmijenjenom scenariju, zločini stari deset godina su uključivali ritualna i seksualna zlostavljanja djece američkog kršćanskog gradića Ponchatoule.

Njegovi građani i danas žive u nevjerici nakon zločina, koji su potresli njihovu malenu zajednicu, a ekipa Vicea odlučila je kontaktirati detektive, koji su doista živjeli seriju “True Detective”.

“Nisam bio iznenađen slučajevima seksualnog zlostavljanja djece, oni su nažalost česti u ovom dijelu zemlje. Ono što me šokiralo u mojih 30 godina bavljenja ovim poslom, bile su sotonističke žrtve i obredi”, kazao je Don Wall, glavni tužitelj cijelog slučaja.

“Ovo je bio jedan od najmračnijih slučajeva zlostavljanja djece za koje sam ikada čuo i s kojim sam se ikad susreo”, kazao je jedan od detektiva, Stuart Murphy.

U nastavku priče, detektiv Tom Tedder otkriva njen najbitniji detalj, koji je njega i kolege doveo do zastrašujućeg slučaja. Louis Lamonica, pastor jedne od 20 lokalnih crkava, jednog je dana, sredinom svibnja 2005. godine jednostavno ušetao u policijsku postaju, nakon čega je
policajcima servirao cijelu istinu oko užase koje su trpjela djeca i ostale žrtve.

Prije svega se radilo o seksualnim zločinima, uz koje su išli sotonistički obredi i mučenja.

Lamonica nije bio jedini zločinac u cijeloj priči. Radilo se o organiziranoj skupini, od njih dvadesetak koja se godinama sustavno iživljavala na djeci i životinjama. Njihova najmlađa žrtva imala je samo godinu dana.

“Rekao nam je da je došao ispovjediti svoje grijehe”, kazao je Murphy. Lamonica je potom u najsitnije detalje opisao gnjusne zločine, koji će zauvijek progoniti detektive i ostale istražitelje koji su radili na slučaju, kao i mještane Ponchatoule.
Izvor: index.hr

 

Odgovori

Skip to content