Molitva za Domovinu

Molitveni savez Legije Srca Isusova i Marijina i Hrvatska udruga Benedikt, realizirali su hodočašće u Gospić 25. listopada o.g. s nakanom molitve za Domovinu, a u sklopu projekta duhovne obnove hrvatskoga naroda kroz 12 gradova u 2014. godini

Hodočasnički itinerarij uključio je posjet benediktinskom samostanu u Zadru s obilaskom poznatog muzeja liturgijskog zlata i srebra gradova Zadra i Nina, koji je sastavni dio samostanskog zdanja, kao i zajedničku molitvu krunice Božjem Milosrđu za Domovinu u samostanskoj crkvi. Na kraju susreta benediktinke su upriličile prigodni agape i izrazile veliku radost da se mogu uključiti u ovaj projekt.

Hodočasnici su posjetili i Udbinu gdje su pogledali prigodni film o povijesti grada i izgradnji Crkve hrvatskih mučenika te su se, uz pratnju župnika vlč. Tomislava Rogića, upoznali sa samim svetištem.

U katedrali Uznesenja Blažene djevice Marije u Gospiću program je započeo u 15 h krunicom Božjem Milosrđu. Uslijedila je Gospina krunica za Hrvatsku (Pokret krunice za obraćenje i mir), molitva Svetom Josipu te sv. Misa u 16 h.  Euharistiju je slavio svećenik Gospićko-senjske biskupije, vlč. Marinko Miličević. On je u prigodnoj homiliji naglasio važnost molitve, ulogu laika nakon II Vatikanskog koncila te posebno potaknuo hodočasnike i organizatore da ustraju na ovom projektu. Na kraju sv. Mise predao je predstavnicima organizatora prigodni poklon biskupa msg. Mile Bogovića kao znak podrške te im prenio njegov očinski blagoslov!

HUB

 

 

Odgovori

Skip to content