Protiv pobačaja se pred rodilištem molilo 350 Splićana

‘40 DANA ZA ŽIVOT’ – Članovi nacionalne inicijative “40 dana za život” koji su se 24. rujna počeli moliti pred rodilištima hrvatskih bolnica, na taj način boreći se protiv pobačaja, zadovoljni su rezultatima ove akcije.

– U Hrvatskoj je u ovih 40-ak dana oko dvije tisuće ljudi molilo pred bolnicama za prestanak pobačaja. U Zagrebu se izmijenilo moleći oko 1000 osoba, u Splitu i Osijeku po njih 350 i u Sisku oko 150 ljudi. To je velika brojka s obzirom na to da se moli po 12 sati dnevno i tako 40 dana zaredom jer inicijativa u Hrvatskoj još uvijek je nedovoljno poznata. Akciju planiramo ponovno organizirati u vrijeme korizme, a rezultati naše akcije su vidljivi već sada. Naime, jednu smo rodilju iz okolice Splita uspjeli privoliti da rodi, iako je ona, zbog teške socijalne situacije htjela pobaciti.

U suradnji s udrugama “Djetešce na sunašce” i “Betlehem”, toj smo rodilji pomogli moralno, duhovno i materijalno i ona je svoje dijete odlučila dovesti na svijet. Isto tako imamo informaciju da se u bolnici “Sestara milosrdnica” u Zagrebu za 50 posto prepolovio broj pobačaja, a pogotovo od kada mi molimo. Ista je situacija i u Osijeku, i tamo je broj pobačaja prepolovljen, zahvaljujući našoj molitvi – kazao nam je Ante Čaljkušić, voditelj nacionalne inicijative “40 dana za život”.

Inače, pristupanje molitvama tijekom 40 dana bio je čin slobodne volje, mogao im se priključiti svatko tko je htio.

Izvor: Ivica MARKOVIĆ/slobodnadalmacija.hr

 

 

 

 

Odgovori

Skip to content