Split: Knjiga žalosti i komemoracija za prof. dr. Branimira Lukšića

Knjiga žalosti bit će otvorena tijekom srijede i četvrtka u zgradi Županije, dok će u četvrtak biti održan komemorativni skup u foyeru splitskog HNK

Danas 5. studenoga (srijeda) od 9 sati u prizemlju zgrade Splitsko-dalmatinske županije, Split, Domovinskog rata 2, bit će otvorena knjiga žalosti za preminulog bivšeg župana prof. dr. sc. Branimira Lukšića. Knjiga će biti otvorena za javnost tijekom srijede i četvrtka.

Također, dana 6. studenoga 2014. (četvrtak) u 10 sati u foyeru HNK, Split, Trg Gaje Bulata 1, Splitsko-dalmatinska županija upriličit će komemorativni skup u znak sjećanja na bivšeg župana i poznatog intelektualca.

Podsjetimo, u Splitu je u ponedjeljak u 80. godini umro prof. dr. sc. Branimir Lukšić, nakon što je nekoliko posljednjih mjeseci bio teže bolestan.

Branimir Lukšić bio je poznati pravni stručnjak, političar i publicist, a za mnoge je i jedan od najistaknutijih hrvatskih intelektualaca kršćanskoga nadahnuća. Splitsko-dalmatinski župan bio je od 1997. do 2003. godine, a do mirovine je predavao na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Prof. dr. Branimir Lukšić pokopan je u utorak, na splitskom gradskom groblju Lovrinac.

Izvor: dalmacijanews.hr

Odgovori

Skip to content