Vrag se dobro osjeća u Americi

Sotonistički pohod na škole na Floridi

Radi se o vijesti staroj više od mjesec dana. Sotonistička crkva u Americi, koja već duže vremena uznemiruje javnost traženjem dozvole za održavanje crne mise na Harvardskom sveučilištu i koja se nada da će joj Oklahoma City dozvoliti postavljanje brončanog kipa Baphometa (u izradi) ispred zgrade parlamenta, pored instalacije 10 Božjih zapovijedi, odlučila je krenuti u pohod na djecu i državne škole. Zloupotrebljavajući pravo na vjerske slobode poslali su školama na Floridi sotonističke bojanke i druge slikovnice čija je tema borba protiv nasilja i borba za društvenu pravdu uz edukaciju o sotonističkim ritualima i simbolima. Od škola traže da se njihovi materijali počnu distribuirati do siječnja iduće godine. Odvjetnik škola u okrugu rekao je da će pregledati materijale i da ih „definitivno neće distribuirati bez da se prethodno održi radna sjednica o ovom pitanju“. Nadamo se da se distribucija ovih materijala u školama ipak neće dogoditi no svakako pada u oči kako sotonistima nimalo teško ne padaju sve prisutnije teme u obazovanju djece i mladih o „inkluzivnosti“, „borbi protiv nasilja“, „toleranciji“. Sotonisti dakle, nisu mrzitelji i nasilnici, već su to valjda oni drugi, oni „netolerantni“.

Slika-32 2

Sotonistička crkva želi distribuirati dječje bojanke u škole na Floridi

Autor: Benjamin Fearnow 

Orange County, Florida. (CBS TAMPA) – Sotonistička crkva odgovorila je na odluku školskog odbora jednog okruga na Floridi i na sudsku odluku kojom se dozvoljava distribucija vjerskih sadržaja u javne škole tako što je odlučila distribuirati sotonističku literaturu u učionice u Orange Countyju.

„Kao odgovor na nedavnu odluku školskog odbora u Orange Countyju na Floridi kojom se dozvoljava distribucija vjerskih sadržaja u javnim školama, Sotonistička crkva će učenicima distribuirati svoje obrazovne vjerske materijale,” stoji u priopćenju Sotonističke crkve.

Sotonistička crkva (TST) predstavlja se kao vjerska skupina koja „omogućuje komunikaciju i mobilizaciju politički svjesnih sotonista i zagovara individualne slobode.”

Ranije ovog mjeseca sudac je odbacio tužbu Zaklade za slobodu bez religije (FFRF) protiv škole u Orange Countyju kojom se namjeravalo srušiti odluku školskog odbora da se dozvoli distribucija vjerskih sadržaja u javnim školama – što je od nekih protumačeno kao kršenje načela odvojenosti crkve od države. Međutim, presuda je također ostavila opciju da, budući da kršćanske vjerske zajednice smiju širiti svoju literaturu unutar škola, to isto pravo imaju i aterističke grupe.

Još prije negoli je spor započeo na sudu školski se odbor složio da će dopustiti ateističkoj grupi distribuiranje letaka i brošura nakon što su neke od brošura bile odbijene, kao npr. one koje su nosile naslov „Isus je mrtav“ i „Zašto nisam musliman“, jer se smatralo da bi takve brošure mogle izazvati previše tenzija, izvijestila je WFTV .

Ateistička grupa ipak se namjerava žaliti na ovu odluku jer smatraju „kako im ništa u politici škole ne jamči da manjinske vjerske ili ateističke opcije neće biti izložene diskriminaciji“ u sličnim slučajevima.

„Sotonistička crkva želi osigurati poštivanje pluralnosti u svim slučajevima gdje je narušena odvojenost crkve od države,” stoji u njihovu priopćenju.

Bojanke i druge slikovnice koje su poslane u škole u Orange Countyju uključuju naslov „Velika sotonistička knjiga aktivnosti za djecu“ u kojoj se opisuju aktivnosti, pothvati i dogodovštine junaka iz crtića koji se zove „Demian“.

U jednom zadatku iz edukativne slikovnice može se pročitati: „Ovi nasilnici su bijesni i boje se stvari koje ne razumiju. Pomozi Demianu kako da koristi inkluzivan rječnik kako bi smirio situaciju.” U drugom opisu zadatka spajanja točkica se navodi: „Demian pokazuje razredu kako se radi obrnuti pentagram. Spoji točkice i napravi i ti svoj obrnuti pentagram.”

U vježbi crtanja postavljeno je pitanje: „Što sanja Kerber?”, a iznad mitološkog psa iz pakla nacrtan je strip balon.

U tražilici i premetaljki riječi od djeteta se traži da pronađe riječi kao što su „prijateljstvo, suosjećanje, prihvaćanje, empatija, razum i sloboda.”

Glasnogovornik Sotonističke crkve Lucien Greaves objasnio je cijelu situaciju u priopćenju od 15. rujna.

„Ne bismo inače tražili da se dogodi presedan i da distribuiramo naše vjerske materijale u javnim školama budući da vjerujemo da se ustavne vrednote mogu bolje štititi na način da se strogo poštuje načelo odvojenosti crkve i države. Međutim, ukoliko će školski odbor dozvoliti da se učenicima distribuiraju letci i brošure vjerskog sadržaja i integralna verzija Biblije – kao što je to slučaj s Orange Countyjem na Floridi – tada mislimo da je kao odgovoran čin potrebno osigurati da učenici dobiju pristup različitim vjerskim opcijama umjesto da mirno stojimo po strani gledajući kako jedna religijska opcija dominira javnim diskursom i isporučuje propagandne materijale našoj mladeži.”

U Americi je Sotonistička crkva već postala poznata u medijima zbog planiranog održavanja Crne mise u kampusu Harvardskog sveučilišta te zbog uspješne peticije saveznoj državi Oklahoma kojom se tražila dozvola za podizanje kipa Baphometa, demonskog bića s jarčevom glavom i rogovima, odmah pokraj velike kamene ploče s 10 Božjih zapovijedi u Oklahoma Cityju.
CBS Tampa Bay

Izvor: zdravstveniodgoj.com

 

Odgovori

Skip to content