NEDJELJOM U 2: Gost Zdravko Mamić (video)

Nasuprot Aleksandru Stankoviću, u emisiji Nedjeljom u 2, sjeo je alfa i omega hrvatskog nogometa Zdravko Mamić. Mamić je zadnji put u “vrućoj stolici” sjedio u ožujku kad se obračunao s bivšim ministrom sporta Željkom Jovanovićem.

Vrhunac emsije dogodio se kada je Stanković u jednom trenutku uspio raspaliti Mamića konstatirajući da je Dinamo dobio 224 milijuna kuna od Grada Zagreba. Mamić je izgubio kontrolu i počeo vikati u studiju HRT-a kako je Dinamo od transfera igrača zaradio Hrvatskoj 200 milijuna eura na što mu je Stanković odgovorio da ga se ne boji. Nakon još jednog vikanja Mamić se uspio smiriti.

Tobože veliki domoljub, Mamić se hvalio kako je imao dužnost posjetiti branitelje u Savskoj, te da im i danas šalje hranu. No, kao što smo pisali u našem tjedniku “7 Dnevno” Zdravko Mamić bio je suradnik UDBA-e pa stoga ne čudi da je u Beogradu snimljen kako priča o najljepšoj zemlji Jugoslaviji, a na večeri u beogradskom restoranu je sjedio i s bivšim Arkanovim suborcem i vukovarskim okupatorom Rajom Božovićem. Mamić se branio tobožnjim “izvlačenjem iz konteksta”, no kad s jedne strane veličate Jugoslaviju, a s druge posjećujete branitelje koji su se borili protiv te Jugoslavije, ništa vas ne može spasiti. Za Božovića je rekao da nije znao tko je, te da je znao da bi otišao s večere…

Mamić, čovjek proturječnosti, htio bi sa svima od kojih ima koristi biti dobar, tako je u Srbiji Jugoslaven, u Savskoj podržava branitelje i Hrvatsku. Stanković je u nekoliko navrata uspio navući Mamića pitajući ga npr. je li hrvatski nogomet u kaljuži, kad bi Mamić odgovorio da nije, Aco bi mu pustio prilog od prije 3 godina gdje Mamić govori da je nogomet u kaljuži.

Mamić se osvrnuo i na predsjedničku utrku, kazavši da nikoga od predsjedničkih kandidata ne financira, ali da će 10 tisuća kuna darovati Kolindi Grabar Kitarović na donatorskoj večeri, gurajući se opet uz politiku od koje je toliko toga dobio.

Što se tiče nogometnih tema Mamić je branio Šukera da je predsjednik volonter pa da tobože zato ne smijemo od njega očekivati da rješava goruće probleme hrvatskog nogometa.

Mamić je priznao da je nakon sjednice IO HNS-a ponudio svoju ostavku, no “da su ga u tome spriječili članovi IO”. Da je Mamić stvarno htio dati ostavku ne bi ga nitko mogao spriječiti, jer ipak je on broj 1 u hrvatskom nogometu.

Mamić je dobio prosječnu ocjenu gledatelja od 5,74, što dovoljno govori o njegovoj nepopularnosti, no i za to je imao spreman odgovor utvrdivši da su ga upozorili da će se “fantomi mobilizirati” kako bi ga prikazali u negativnom svjetlu.

Upitan na početku emisije boji li se svog uhićenja nakon što su pali Sinovčić i Bandić, Mamić je skoro slavodobitno uskliknuo kako je čist i nepogrešiv čovjek i “najiskontroliraniji Hrvat u povijesti” na kojem su se mnogi trenirali, a nisu mu ništa dokazali.

Za Torcidu je ponovno sipao bombončiće, navodeći da su bunt pokrenuli “orjunaši” organizatori, a da je ostalih 30 tisuća navijača zapravo jadan skup naivaca, koji ne razmišljaju svojom glavom. Zato je tu Mamić da im kaže da njima upravljaju jugoslavenčine kojima je cilj srušiti Hrvatsku i Dinamo, a da hrvatski nogomet zapravo cvjeta, samo oni toga nisu svjesni.

Mamić bi, s figom u džepu, objeručke prihvatio i dolazak Zvonimira Bobana u Dinamo, ali Boban ne može doći na gotovo u hrvatski nogomet, kaže Mamić, već mora proći kroz sve faze te komplicirane organizacije.

Pri kraju je Mamić najavio i opciju da će Dinamo stvarno ponuditi da se privatizira, navodno već sljedeće godine, “pa nek onda svi koji ga žele posjedovati kupe dionice, a ne da nas se optužuje da smo privatna prćija”. No, obećanje ludom radovanje, poznata je narodna uzrečica…

Autor: I.K./dnevno.hr

Video zapis možete pogledati ovdje.

 

Odgovori

Skip to content