VIC STOLJEĆA: “Josipović: Prepoznajem se kao Bozanićev kandidat”

Osoba na čelu hrvatske države u tom je smislu nositeljica identiteta Hrvatske, promicateljica njenih vrjednota u Domovini i svijetu, širiteljica istine o njenoj prošlosti, osobito o žrtvi koju je Hrvatska podnijela na putu do slobode, kako zbog strahota totalitarizama dvadesetoga stoljeća, tako i zbog strašne agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu, kada su obranom Domovine postavljeni temelji naše suverene hrvatske države.

– Kardinal Josip Bozanić, 18. prosinca 2014.

“”
Prepoznajem se kao kandidat koji odgovara Bozanićevem preporukama.

– Predsjednički kandidat Ivo Josipović, 19. prosinca 2014.

 

Nenadmašni biser kampanje: “Josipović: Prepoznajem se kao kandidat koji odgovara Bozanićevem preporukama”

Predsjednički kandidat Ivo Josipović sebe prepoznaje u velikoj mjeri kao kandidata za kojeg je preporuku vjernicima dao kardinal Josip Bozanić. Komentirajući kardinalov poziv vjernicima da izađu na predsjedničke izbore, Josipović je rekao kako vjerske zajednice imaju pravo i mogućnost artikulirati svoja stajališta o važnim javnim pitanjima, a predsjednički izbori to svakako jesu.

– Mene ne iznenađuje da je gospodin Bozanić izašao sa preporukama. Ono što je najvažnije je da je pozvao vjernike da izađu na izbore i u tome mu se mogu samo pridružiti. Kada je riječ o vrlinama koje treba imati budući predsjednik ili predsjednica mogu reći samo da je riječ o općim vrlinama koje možemo svi podržati, rekao je Josipović dodajući da Bozanić naravno inzistira i ukazuje na određene kršćanske vrijednosti, ali je pritom svjestan da preporuku o zabrani abortusa ne podržava ni jedan kandidat.

Zato je dodaje Josipović, kardinal mudro rekao da nema savršenog kandidata.

– Kada je o riječ o ukupnoj slici budućeg predsjednika, moram reći da u velikoj mjeri sebe prepoznajem kao kandidata koji udovoljava tim uvjetima, zaključio je Josipović.

Ivanka Toma, vecernji.hr/hkv.hr

 

Odgovori

Skip to content