TIHOMIR DUJMOVIĆ: Kolinda je jednostavno superiorna, RTL pristran preko svake mjere

Suprotno od Josipovića, Kolinda Grabar Kitarović djeluje politički svježe, bez demagogije i bez Superman-obećanja, smatra Dujmović

Sučeljavanje na RTL-u pokazalo je da je Kolinda jednostavno superiorna Josipoviću, ocijenio je za direktno.hr politički analitičar, novinar i publicist Tihomir Dujmović.

„U svakom slučaju, Josipović se pokazao krajnje neuvjerljiv i to zbog dvije stvari. Prva je ta što uvjerava birače u svoju naknadnu odlučnost, a da u 5 godina mandata nitko živ nije kadar zapamtiti nijedan odlučni potez. Druga stvar je to što uvjerava naciju da će kao Superman ustavnim promjenama preporoditi Hrvatsku, što je krajnje neuvjerljivo”, objašnjava Dujmović.

Dodaje da, suprotno od Josipovića, Kolinda Grabar Kitarović djeluje politički svježe, bez demagogije i bez Superman-obećanja.

„Kolinda poziva Vladu da izvuče Hrvatsku iz krize ili da napusti Banske dvore. I premda to misli 90 posto Hrvata, Ivo Josipović do dana današnjeg nije bio kadar izgovoriti tu rečenicu”, istaknuo je Dujmović te dodao kako je to zapravo najbolja slika razlike među predsjedničkim kandidatima.

Istaknuo je i da je RTL bio ponovno pristran i to „doista preko svake mjere”.

„Valjalo bi pitati kolegu Igora Bobića da je Kolinda predsjednica i da joj savjetnik za branitelje, jedan od prvih dragovoljaca Domovinskog rata da ostavku, jer su njegove sugestije za rješavanje pitanja koja postavljaju branitelji u Savskoj – odbačene, bi li njoj postavio to pitanje”, rekao je Dujmović s obzirom da je takvo pitanje Ivi Josipoviću trebalo biti postavljeno.

„Također, bi li u slučaju da je Kolinda Grabar Kitarović predsjednica Bobić prešutio pitanje o srbijanskom veleposlaniku Cvetićaninu, o kojem jednako šute i Mislav Bago na Novoj TV i Danijela Trbović na HTV-u”, pita se Dujmović te konstatira da je uistinu fascinantno da netko spomene izraelski parlament i državu, a ne postavi pitanje Josipoviću gdje je to vidio ustaške zmije – jer je upravo o zmijama pričao u izraelskom parlamentu.

„Želim vjerovati da će barem neko od ta tri pitanja postaviti Bago na Novoj TV ili članovi prijekog suda koje imenuje Goran Radman”, zaključio je Dujmović.
Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content