(VIDEO) Je li nakon afere ‘Avion’ Vesna Pusić i dalje Josipovićev uzor?

Osokoljena predsjednikovom nedavnom javnom pohvalom, ministrica je naručila (bespotrebno) predsjednički/vladin zrakoplov, komentira Letica

Nakon što je direktno.hr razotkrilo kako je Vesna Pusić (bespotrebno) trošila državni novac i koristila Vladin zrakoplov kako bi se ranije vratila s puta u Ankaru, podigla se velika prašina u medijima. Ministrica vanjskih poslova je s aferom ”Avion” ubrzo postala glavna vijest, unatoč početnom sustavnom ignoriranju Službe za odnose s javnošću Ministarstva na medijske upite o ovom ”kobnom” letu.

Podsjetimo, do dana današnjeg direktno.hr nije dobilo odgovor na upit o ovoj temi, a nevoljko i, kako doznajemo dijelom netočno, odgovarali su iz Ministarstva drugim medijima. A istina, koliko god neugodna bila, glasi – Vesna Pusić se Vladinim zrakoplovom vraćala iz Ankare, kako bi stigla na presicu svoje stranke. Potrošila je 100 tisuća kuna više nego da je ostala još jednu noć u Turskoj ili pričekala komercijalni let.

Nezgodno u svakom slučaju, a pogotovo u velikoj završnici predsjedničke kampanje, u kojoj je nedavno kandidat Ivo Josipović izjavio kako mu je jedan od uzora upravo Vesna Pusić. Analitičar Slaven Letica naveo je za direktno.hr kako je ovo još jedna nesretna okolnost u Josipovićevoj kampanji.

”Agresivnost dr. Ive Josipovića i njegovih pobočnika pokazatelj je slabosti paničnoga straha od gubitka privilegija koje nosi položaj predsjednika Republike, a temelji se, vrlo vjerojatno, na poražavajućim rezultatima istraživanja javnog mišljenja koje je agencija Ipsos Puls napravila na dan izbora. A da nesreća nikada ne dolazi sama, pokazuje i slučaj ministrice dr. Vesne Pusić koju je Ivo Josipović nedavno, očito u zao čas, istaknuo kao jednu od troje političkih uzora: uz Predraga Matića i Miranda Mrsića. Osokoljena njegovom javnom pohvalom, naručila je predsjednički/vladin zrakoplov da nju i trojicu njenih suputnika vrati u Zagreb sa službenog puta u Ankari, na koji je odletjela komercijalnim letom”, istaknuo je Letica.

Nakon što su ‘zli’ novinari, nastavio je Letica, otkrili socijalnu i proračunsku bešćutnost Vesna Pusić (trošak leta je oko 120.000 kuna), ona je smireno izjavila: “Da, to je bila najekonomičnija odluka, jer je bilo najefikasnije doći, a ne spavati još jedan dan u Ankari. To je moj posao, ja sam ministrica u tom resoru, i zato to koristim.”

Javnost s nestrpljenjem čeka komentar predsjednika Josipovića na tursku avanturu omiljene mu političarke. Hoće li ponoviti da mu je Vesna Pusić iznimna političarka, kako je naglasio u HTV-ovom sučeljavanju na pitanje Aleksandra Stankovića da navede političke uzore?


Izvor: direktno.hr

 

Odgovori

Skip to content