40 dana za život: Spašeno 7 života!

SUDJELOVALO PREKO 3.000 LJUDI! – U nedjelju 29. ožujka 2015. završila je proljetna kampanja 40 dana za život. Ovo je već treća kampanja u kojoj sudjeluje i Hrvatska i to sa čak 10 gradova: Vukovar, Vinkovci, Osijek, Sisak, Zagreb, Pula, Rijeka, Šibenik, Zadar i Split, dok su se naknadno pridružili i Varaždin, Knin i Ogulin.

Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj inicijative 40 dana za život – Hrvatska, zahvaljuje svima koji su sudjelovali:

„Moramo izraziti iznimno zadovoljstvo i zahvalnost prije svega Bogu, svime što se molitvom i postom postiglo ove kampanje. Naravno, moramo zahvaliti i svim moliteljima koji su unatoč svim vremenskim prilikama i neprilikama – kiši, buri, vjetru – miroljubivo bdjeli pred bolnicama u svojim gradovima. Diljem Hrvatske pred bolnicama je molilo više od 3000 ljudi! Svatko od njih sudjelovao je u spašavanju života, pomaganju majkama i očevima diljem Hrvatske“.

„Ova kampanja puna je plodova, a najvažniji je – 7 spašenih života za koje znamo! U svijetu je tijekom ove kampanje spašeno više od 400 života!“, naglašava Ante Čaljkušić.

„Pomogli smo svakoj majci koja nam se obratila za pomoć. Tako smo i majci koja se obratila za pomoć u Vukovaru, zbog velikih pritisaka svoje obitelji i oca djeteta da napravi pobačaj, pomogli i smjestili ju na sigurno da može do kraja iznijeti svoju trudnoću. Baš taj život u Vukovaru prvi je spašeni život u ovoj kampanji“, kaže Petra Tišljarić, nacionalna koordinatorica kampanje.

Plodovi ove kampanje su i novi gradovi koji će se priključiti sljedeću kampanju, tako da bi ih na jesen moglo biti i više od petnaest.

Također, osim u KBC Sestara milosrdnica i u KBC Osijek, kada se pobačaj počeo značajno smanjivati već tijekom jesenske kampanje prošle godine, sada znamo i za značajno smanjenje pobačaja u vukovarskoj bolnici!

„Tijekom ove kampanje javilo nam se mnogo žena koje su učinile pobačaj i koje žele svjedočiti o boli koju su prošle jer su u trenutku te odluke mislile da čine pravu stvar i da je njihovo pravo odabrati hoće li njihovo dijete živjeti. Danas svjedoče da to nije tako i koju muku i bol i danas prolaze zbog tog svojeg ‘prava na izbor’. Svakoj od tih majki također smo dužni pružiti pomoć i već ju pružamo”, zaključuje Petra Tišljarić.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content