‘HDZ neće dirati drugi mirovinski stup, mirovine moraju biti sigurne’

DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ – Hrvatska je došla do samog kraja i nužan je zaokret kako bi mirovinska štednja bila sigurna. HDZ neće dirati broj županija ali će smanjiti broj općina

Koordinator gospodarskih aktivnosti u HDZ-u, Domagoj Ivan Milošević dao je intervju za Večernji list u kojem je ispričao kakvi su HDZ-ovi planovi u kampanji te na što se HDZ koncentrira, a na što SDP.

SDP između ostalog proziva HDZ zbog angažmana IFO instituta na ekonomskom programu, a Milošević kaže kako je IFO jedan od vodećih instituta u svijetu, a njegov prvi čovjek je među deset najutjecajnijih ekonomista u svijetu. ”Za razliku od HDZ-a koji novac za suradnju koristi za suradnju s ekonomistima, SDP troši novac na američki PR čime Milanović pokazuje da je on taj koji ne vjeruje domaćoj pameti”, objašnjava Milošević.

Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko najavio je oštre reforme, a Milošević objašnjava kako nam je nakon šest godina krize jasno da se Hrvatska našla između križanja, što znači: ili ćemo ići putem sjevera gdje su Austrija i Njemačka ili ćemo ići na jug putem Grčke. ”Karamarko je prvi šef opozicije u proteklih 25 godina koji ne samo da govori o reformama nego se za njih i ozbiljno priprema. Milanovićeva Vlada će akumulirati nevjerojatnih 80 milijardi kuna javnog duga, bilježimo povijesno najnižu zaposlenost, a broj nezaposlenih nije relevantan s obzirom na sto tisuća koji su napustili Hrvatsku i tisuće koji su izbrisani iz evidencije HZZ-a”, istaknuo je.

U posljednje vrijeme velika se pozornost obraća na drugi mirovinski stup i Milošević kaže da oni taj stup neće nikako dirati. Kaže kako se taj model mora razvijati i unapređivati. Upozorava kako je Hrvatska došla do samog kraja i da je nužan zaokret kako bi mirovinska štednja bila sigurna. Nadalje, HDZ neće dirati broj županija, ali će se smanjiti broj lokalnih jedinica jer objašnjava Milošević da nije pošteno da građani plaćaju općine koje nisu održive, piše Večernji.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content