Hrvatskoj predsjednici predstavljene relikvije sv. Terezije Avilske

Tijekom hrvatske etape „Puta Svjetla”, na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, svjetske hodočasnike primila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Organizatori programa predložili su predsjednici kratki susret kako bi joj predstavili relikviju štapa svete Terezije Avilske i tako je pobliže upoznali s tom sveticom. Predsjednica je uzela je štap u svoje ruke i izrazila želju da Svetica blagoslovi njezin ured.

Grabar-Kitarović zaželjela je čuti iskustva hodočasnika koji su istaknuli svoju iznenađenost živošću Karmela na ovim prostorima i ljepotom Hrvatske. U razgovoru je istaknuta borba svete Terezije Avilske za dostojanstvo žene u svoje vrijeme i činjenica da je ona prva žena proglašena naučiteljicom Crkve.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila im je na posjetu i poželjela da i dalje promiču mir i svjetlo na svome putovanju, kao što je to srčano radila i sv. Terezija Avilska.

Provincijal hrvatskih karmelićana o. Srećko Rimac darovao je Predsjednici knjigu “Moj život” svete Terezije, a uručena joj je i mladenačka majica s natpisom: “Keep calm. Samo Bog je dosta”.

Hodočasnici “Puta Svjetla” obećali su hrvatskoj predsjednici molitvu u odgovornim zadaćama za njezino osobno dobro i za dobro hrvatskoga naroda i svih građana Hrvatske.

IZVOR: MISIJA / IKA

Odgovori

Skip to content