“Nebeska Hrvatska” ateista Milanovića

Tu svoju strategiju sažeo je u jednu rečenicu; nastupa vrijeme u kojem će doći do odlučujuće bitke u kojoj će se odlučiti “mi ili oni”.

Jao vama koji velite zlu dobro,
a dobru zlo,
koji zamjenjujete tminu svjetlom a svjetlo tminom,
koji nudite gorko za slatko a slatko za gorko.
(Izajija: V.20)

Zoran Milanović ima neodoljivu potrebu za dokazivanjem svoje izuzetnosti, genijalnosti, izuzetne pameti. Čak si je umislio da je povijesna ličnost, da mu je sudbina dodijelila povijesnu misiju da stvori i spasi nebesku Hrvatsku, Hrvatsku svjetla i dobrote od nasrtaja podzemne Hrvatske, Hrvatske tmine, zla i korupcije, koji mu pokušava ne samo uzeti vlast nego i potpuno uništiti njegovu navodno nebesku Hrvatsku. U zadnjoj godini svog mandata i Zoran Milanović počinje shvaćati da gubi demokratske izbore te se odlučio na uporabu i poticanje nasilja i stvaranje kaosa za nedemokratsku obranu svoje vlasti. Počeo se služiti političkim progonima konkurenata i u stranci (Linić) i u društvu (Bandić), a vrši pritisak na pravosudna tijela da se pokrenu slični političkih progoni čelnih ljudi HDZ-a. Odlučio se na korištenje raznih vrsta represije protiv branitelja u Vukovaru i u “šatoru”. Stimulira formiranje crvenih brigada koje trebaju i fizički napasti 100% vojne invalide i njihov “šator”, te je pokrenuo prljavi ideološki rat protiv HDZ-a u kojem se ne biraju sredstva.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, iako je po vlastitom priznanju ateist, sebe je smjestio na nebo, a političke protivnike u podzemlje. Sebe je proglasio spasiteljem nebeske Hrvatske, sebe i svoje je proglasio svjetlom i dobrotom, a protivnike tminom, zlom, kriminalnom zadrugom i zločinačkom organizacijom te jasno najavljuje da neće dozvoliti ljudima iz podzemlja da dođu na vlast. Milanović si je uzeo pravo da podijeli Hrvatsku na dobro i zlo, na svjetlo i tminu, na poštenje i nepoštenje. S tim da on odlučuje što je dobro a što je zlo. U toj svojoj podjeli kaže: mi smo nebo, mi smo svjetlo, mi smo dobro a svojim protivnicima kaže: vi ste podzemlje, vi ste tmina, vi ste zlo, vi ste kriminalna zadruga i zločinačka organizacija. Njegovi postupci i strategija mogu se opisati na slijedeći način: ja Zoran Milanović sam lučonoša, ja Zoran Milanović sam spasitelj Hrvatske, jedina nada. Ja Zoran Milanović sam stvaratelj nebeske Hrvatske, Hrvatske svjetla i dobrote, zato ja Zoran Milanović imam ne samo pravo nego i svetu obvezu zaustaviti svim sredstvima HDZ kao podzemlje, tminu i zlo, korupciju i kriminalnu zadrugu da preuzmu vlast u Hrvatskoj, čak i onda kao pobjede na izborima. Ali dodaje Milanović, ja imam sveto pravo da je prije izbora onemogućim njihovu pobjedu, da upotrijebim sva sredstva, demokratska i nedemokratska, institucionalna i neinstitucionalna, javna i tajna ako ocijenim da na taj način čuvam nebesku Hrvatsku od nasrtaja podzemne Hrvatske.

Tu svoju strategiju sažeo je u jednu rečenicu; nastupa vrijeme u kojem će doći do odlučujuće bitke u kojoj će se odlučiti “mi ili oni”.

Dakle, predsjednik Vlade Zoran Milanović iako je po vlastitom priznanju ateist sebe je smjestio na nebo, a političke konkurente u podzemlje. Sebe je proglasio lučonošom koji neće dozvoliti ljudima iz podzemlja da ugroze njegovu nebesku Hrvatsku. Dakle, Milanović je mentalni totalitarist, fundamentalist, koji se proglašava nebeskim vođom nebeske Hrvatske. Sebe proglašava lučonošom koji ima ne samo pravo nego i dužnost ne dozvoliti podzemlju, tami i zlu da ugrozi njegovu nebesku Hrvatsku, državu svjetla, poštenja, uspjeha, morala i dobrote. Dakle, čudno je da ateist Milanović sebe smješta na nebo te preuzima ulogu lučonoše i svjetla, onu ulogu koju Biblija daje Isusu u borbi protiv nevjere i zla. U toj svojoj koncepciji Milanović nastavlja politiku upravo poraženog predsjednika države Ivu Josipovića, koji je sebe u predizbornoj kampanji proglasio lažnim princom svjetla. U predizbornoj kampanji Ivo Josipović je stalno ponavljao: “Glasujte za svjetlo, a ne za tamu”. Dakle i Josipović i Milanović zloupotrebljavaju biblijski jezik i inverzijom svjetlo pretvaraju u tamu, a tamu u svjetlo. U Bibliji je jasno da je Bog svjetlo te se između ostalog kaže: “Tko tvrdi da je u svjetlu a mrzi svoga brata u tami je, a tko ljubi stalno je u svjetlu.” Dakle i Zoran Milanović, kao i Ivo Josipović inverzijom vjernike proglašavaju tamom, a nevjernike svjetlom. Za njih je katolički svjetonazor tama, a ateistički liberalizam svjetlo. Oni Hrvatsku dijele crno – bijelom tehnikom na svjetlo i tamu, na dobro i zlo, s tim da oni određuju što je svjetlo, a što je tama, a što je dobro, a što zlo.

Ideje Zorana Milanovića o nebeskoj Hrvatskoj podsjećaju na mit o nebeskoj Srbiji, koja je nanijela toliko zla. I pored svih razlika strategija Zorana Milanovića ima dosta sličnosti sa strategijom Slobodana Miloševića. Podsjećam na čuvenu Miloševićevu izjavu, da je u ostvarivanju velike Srbije i jedinstva i srpskih nacionalnih interesa sve dozvoljeno, da je dozvoljeno djelovati i nedemokratski, da ni oružane akcije nisu isključene, da je dozvoljeno djelovati van institucionalno i na ulici, samo pod jednim uvjetom ako je to u interesu Srbije i srpskog naroda. Za razliku od Miloševića Milanović isto nudi strategiju u kojem su sva sredstva dozvoljena, ali za razliku od Miloševića koji ih upotrebljava u interesu srpskog naroda Milanović ne brani interese hrvatskog naroda nego neku svoju imaginarnu nebesku Hrvatsku, za koju vjerojatno ni on ne zna kako izgleda. On ustvari je spreman svim sredstvima braniti svoju vlast jer on je ideologijom razvaline razvalio i uništio i ovu zemaljsku Hrvatsku, kako kaže kardinal Bozanić, ideologija razvaline razvalila je Hrvatsku i sada se prodaju zadnje cigle te razvaline.

Dakle, Milanovićeva Hrvatska samo je u njegovoj mašti nebeska Hrvatska. Ona je nažalost sve više razvalina i država u propadanju, a sigurno bi bila i do kraja uništena kada bi on uspio nedemokratskim metodama i kaosom i drugim mjerama ostati na vlasti. Milanovićeva Hrvatska nije nebeska Hrvatska nego je država koja se raspada, koja je u dužničkoj krizi i dužničkom ropstvu, u kojoj vlada nezaposlenost, bijeda i siromaštvo, koju trese bijela kuga (za 40 godina bit će nas milijon manje) i novo veliko iseljavanje mladih i stručnih ljudi. Prijeti čak da Hrvatska bude država bez Hrvata. Milanović ne stvara nebesku Hrvatsku nego vodi hrvatsku u nove katastrofe, ali je spreman nedemokratskim pa i fizičkom i svakom drugom represijom i stvaranjem kaosa spriječiti normalno funkcioniranje države.

Spreman je ne prihvatiti rezultat demokratskih izbora, što je javno demonstrira u opstrukciji rada nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pokrenuo je novu represiju prema vukovarskim braniteljima, ali i prema 100% ratnim invalidima jer ponovno se sprema fizički nasrtaj na njih, koji može dovesti do prolijevanja krvi. Milanović je mentalni totalitarist i zato je opasan jer si je umislio da je spasitelj Hrvatske i da ima pravo u navodnom spašavanju njegove nebeske Hrvatske od nasrtaja tame i zla i podzemlja, u koje ubraja sve one koji žele na demokratski način osvojiti vlast na izborima, onemogućiti njihovu pobjedu svim sredstvima. Njegova lažna nebeska Hrvatska zamišljena je kao država bez nacionalnog i vjerskog identiteta, bez prošlosti a onda i bez budućnosti. To je odumirujuća Hrvatska. Opstrukcijom rada novoizabrane predsjednice i najavom strategije “mi ili oni” te izazivanjem političkog kaosa i poticanje svih sukoba, ali još više svojom politikom korištenja organa represije protiv političkih protivnika i poticanjem sukoba među braniteljima, a pogotovo uzimanjem prava da on odlučuje što je dobro, a što je zlo, što je svjetlo, a što je tama, da on ima pravo po svojim kriterijima svim sredstvima sprečavati navodnu pobjedu tame i zla. Milanović ulazi u novo opasno razdoblje svoje političke karijere. Suočen s neminovnim gubitkom vlasti na idućim parlamentarnim izborima odlučio se na uporabu i poticanje nasilja i stvaranje kaosa u obrani svoje vlasti. Odlučio se i za kupovanje glasova novim zaduživanjem Hrvatske dobit će nešto novaca koje će dijeliti sirotinji koju je on stvorio. Opraštat će dugove i davati druge ustupke kako bi kupio jedan broj glasova ne vodeći računa o tome da na taj način pridonosi slomu, pravnog i političkog sustava Hrvatske.

Najnovije ankete pokazuju da sve to ne pomaže Milanoviću. Da nakon predsjedničkih izbora raste popularnost HDZ-a, a još više pada popularnost SDP-a i njegove opcije. Međutim, kako ima vlast ne treba podcjenjivati njegovu ambiciju i sve zlo koje može napraviti. Najopasnije je izazivanje uličnih sukoba pogotovo protiv 100% ratnih invalida i protiv vukovarskih branitelja jer su to dvije svetinje hrvatskog naroda, koji će hrvatski narod braniti. To zna i Zoran Milanović i zato udara na te svetinje ne bi li došlo do krvoprolića pa onda i razloga za izvanredno stanje pa i odgodu izbora. Iako za to nema velike šanse treba biti oprezan i zato treba argumentima hrvatskom narodu pokazati kakva je blasfemija i prijevara pokušaj Milanovića da sebe prikaže kao vođu nebeske Hrvatske.

Autor: Zdravko Tomac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content