Nema panike: Radman i kum Rogošić neće još dugo

Nema panike: Radman i kum Rogošić su privremeno rješenje – čovjek koji je zabranjivao snimanje pogreba Josipa Jovića ne može biti na javnoj televiziji

Neki su nakon što je Radmanov kum, neki bi rekli suučesnik, Željko Rogošić, imenovan zbog ‘marljivosti’ na mjesto pomoćnika ravnatelja za program HRT-a, digli paniku. Zašto? Čemu strah, čemu panika? Danas nije 1991. godina i Rogošić više ne može zajebavati hrvatske branitelje kao onda, kad je bio u studiju HTV-a u Splitu, ili ipak može?

Rogošić je tek privremeno, prijelazno rješenje, rješenje koje će potrajati sve dok traje aktualni režim. Naime, Željko Rogošić u pravom smislu riječi je kum svog kuma, bivšeg komunističkog cenzora, Gorana Radmana, posljednjeg komunističkog slugana nekadašnje Televizije Zagreb. Suludo je zapravo i pomisliti da je Radmanu, a onda i njegovom kumu, mjesto na javnoj televiziji.

Zašto Rogošiću? Radi o čovjeku koji je nakon pogibije prvog hrvatskog branitelja, prvog hrvatskog redarstvenika, na Plitvicama, Josipa Jovića, želio zabraniti snimanje tog pogreba, srećom, snimka je unatoč njegovom divljanju došla na Hrvatsku televiziju, iako to nije bila snimka kakva bi bila da je Rogošić poslao ekipu da snimi pogreb heroja na kojem se okupilo tisuće ljudi.Tada je navidno komunist Rogošić govorio o Joviću kao o ustaši i navodno je došlo do incidenta u Splitu. Ovo što smo naveli eksplicitno tvrdi jedan dio hrvatskih branitelja i ratnih snimatelja, ali stvarnih ratnih snimatelja ne onih koji su snimali Ratka Mladića.

Svaka vlast koja ne bi Rogošića i njegovog kuma protjerala s Prisavlja, dakle, koja bi ih ostavila na javnoj televiziji, bila bi veleizdajnička vlast, pritom, dakako, mislimo na HDZ koji je obećao metlu na javnoj televiziji. Ostanak poslije promjene vlasti Radmana i suučesnika na tzv. javnoj televiziji bio je znak da je HDZ ponovno krenuo putem Sanaderizacije. Vjerujemo da tome ipak neće biti tako i da će oporba kada postane vlast ispuniti ono što je obećala.

To je razlog zbog kojeg uistinu vjerujemo da je Rogošić privremeno rješenje, nažalost, hrvatski mediji šute o Rogošiću i zbivanjima nakon krvavog Uskrsa 1991. godine. Radman, dakako, sa svojim suučesnicima na Prisavlju radi što god želi, mediji šute, teror, samovolja, strahovlada…ide dalje. Neće dugo, izbori su za otprilike desetak mjeseci, najkasnije. Toliko se izdržati može, kad su već prošle ove tri godine.

Podsjetimo, još jednom Rogošića je na mjesto uhljeba predložio glavni suučesnik Gorana Radmana, Saša Runjić, ravnatelj programa HRT-a. Radman je prihvatio prijedlog i Rogošića imenovao na neodređeno vrijeme, Svi oni, dakako, žive na grbači hrvatske sirotinje. Mislite li da je ove karikaturalne i narcisoidne likove sramota što žive od RTV pristojbe, odnosno, harača?

Izvor: tinolovka-news.com

Odgovori

Skip to content