ODGOVOR RTL-U: Hrvati podupiru prosvjed branitelja

Ekskluzivno: Hrvati podupiru prosvjed branitelja i smjenu ministra Matića
Istraživanje agencije 2×1 komunikacije pokazuje i kako građani misle da većina medija iskrivljuje istinu o Domovinskom ratu i veteranima

Po istraživanju Agencije 2×1 komunikacije većina građana Hrvatske podržava prosvjed branitelja pred ministarstvom u Zagrebu, smatra da je zahtjev za smjenom ministra Predraga Freda Matića opravdan, kao i da većina medija iskrivljuje istinu o Domovinskom ratu i veteranima. Rezultati ove ankete poprilično se razlikuju od ankete koju je za RTL Danas provela agencija Promocija plus, koja se nije proslavila ni sa rezultatima drugih anketa.

U telefonskoj anketi 2×1 komunikacija provedenoj od 5. do 9. ožujka u cijeloj Hrvatskoj na uzorku od 2520 ispitanih, stratificiranom po županijama, obrađena su tri pitanja.

Na pitanje “podržavate li prosvjed branitelja”, 54,13 posto anketiranih odgovorilo je potvrdno, a 38,93 posto da taj prosvjed ne podupire. Neodlučnih je bilo 6,94 posto.

Najveću potporu po županijama prosvjed je dobio u Ličko – senjskoj (70,83%) Vukovarsko – srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj, ukupno u 18 županija. Prosvjed ne podupire većina građana u samo tri županije – Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Međimurskoj. Te županije su na izborima tradicionalno sklonije “lijevoj” opciji.

Na pitanje je li zahtjev branitelja za ostavkom ministra Predraga Freda Matića opravdan, 64,01 posto ispitanih odgovorilo je potvrdno. Da nije opravdan misli 29,92 posto ispitanih, a 6,07 posto je neodlučno.

Da većina medija iskrivljuje sliku o Domovinskom ratu i veteranima smatra 54,96 posto ispitanih, dok suprotno drži 38,97 posto, 6,07 posto je neodlučno.

Cijeli članak i grafike možete pogledati ovdje.

 

Odgovori

Skip to content