TKO VUČE KONCE

Osvrnut ću se ukratko na neka najutjecajnija tajna ili polutajna društva, koja putem raznih kanala moći dominiraju svijetom. Osvrćem se na tu temu s razloga što se u svijetu događaju čudne stvari pa možda i ovo pripomogne tome razumijevanju. Budući da su te ustanove obavijene velom tajne, ograničavam se na ono što je “procurilo” u javnost.

Illuminatis, što znači “prosvijetljeni”, po uzoru na Lucifera, tajna udruga, koja je zajedno sa Masonima uspostavljala i širila komunizam. To hypertajno društvo je formirao Adam Weishaupt 1776 u Ingolstatu u Bavarskoj. Cilj im je bio uništiti katolicizam. Odatle su se proširili po cijelom svijetu, gdje su pokušavali na sve načine srušiti etabliranu vlast. Uspjelo im je provesti revolucije u Engleskoj i Francuskoj, da bi se kasnije, pošto su se dobro ukorjenili u Rusiji, izveli boljševičku revoluciju i dovesti komunizam na vlast. Naravno, u tim vlastima su imali predominantnu moć. Cilj im je bio (i ostao) jedna planeta – jedna država, u kojoj bi oni bili gospodari. Budući da to uvijek baš tako glatko ne ide, rezultira velikim učestalim ratovima i destrukcijama koje slijede. Njima je to u programu, jer se smatraju toliko jakim, da im je potamnilo razum, vjerojatno smatraju da do njih zlo ne može. “Milom ili silom”, to je njihov leitmotiv.

Sve ove bankrote i monetarne krize također imaju iste uzroke. Sve je to planirano da se narod opljačka. Narod je izgubio sve a ovi svjetski manipulatori su se još više obogatili. Zlato, umjetnine, novac…, sve je to na sigurnom. Tako je kupio sliku, pokidanu iz jedne knjige, dokazao da je autor Leonardo da Vinci, za sliku mu nude osamdeset i tri milijuna eura, ali on neće. Stavio ju je na sigurno u Švicarsku. Prazne banke se pune novcem poreznih obveznika, jer kažu, država ne može drukčije funkcionirati. Premda za koju godinu te banke gomilaju desetine milijarda profita, nikome ne pada na pamet da se od toga nešto vrati državi, tj poreznim obveznicima. Sve je to zaključano ključem tajnih organizacija, koje i na to imaju odgovor, ako bi se netko usudio postaviti pitanje. Tako se taj začarani krug vrti i određuje ljudske sudbine.

Profiteri i ini oportunisti teže mondijalizaciji jer u tom kaosu jedino oni nalaze računicu. Osim gore spomenutog, postoje i neke druge utjecajne tajne asocijacije (Trilaterala, Masoni, razne lože i obedijencije), čiji članovi kanaliziraju politički ili ekonomski život narodà i državà, svugdje gdje im to njihova moć omogućava. A njihova moć je i te kako velika. Osim tajnih, ima ih i manje tajnih, ali samo dostupnih “velikima”, jer i tu se odlučuje o ljudskim sudbinama. Spomenimo Council On Foreign Relations, čiji članovi su bili svi američki predsjednici osim Reagana. Dovoljan znak koji utjecaj i moć može vršiti u određivanju ljudskih sudbina. Najaktualnija takva ustanova je sada Svjetska Banka. Dali su joj ime “Svjetska” tako da obuhvate cjelu planetu, što prije mondijalizacije nije bilo moguće. Ta se ustanova najviše “proslavila” bezbrojnim skandalima njenog bivšeg šefa, Strauss Khana, kojega je, kao slučajno tamo postavio bivši francuski predsjednik Sarkozy. “Svoj svoga”, kako bi se reklo.

E. de Rotschild je rekao: “Brava koja mora skočiti, to je nacija” Po tom principu se stvarao SSSR, Jugoslavija, postavljali predsjednici, sklapali ugovori…, koji su mijenjali lice jednog dijela svijeta. Stvarali su umjetne tvorevine i tako prouzročili stotine milijuna ljudskih žrtava. Sada je kristalno jasno zašto se komunističkim krvolocima nikad nije sudilo!

Zašto tim institucijama odgovara nered i kaos među narodima, rekao bi netko? Pravo pitanje, a na pravo pitanje pravi odgovor. Kad ste u nevolji, zovete upomoć. Bankari su tu da “dadu” novac, najprije za oružje s kojim će se uništiti infrastrukture a potom za obnavljanje istih. To sve ide utoliko lakše i glatkije ako ima nafte, dijamanata, zlata, urana ili pak kao u Afganistanu, nekih čudnih materija koje nigdje drugdje ne postoje. Tajna!

Financijska grupa Bilderberg Grup, koju je utanačio Joseph Retinger, sastali su se visoki dužnosnici te institucije a prisustvovao je i nizozemski princ, debatiralo se o onome što je uslijedilo: mondijalizacija, ukidanje carinskih barijera, ukidanje vojnog roka… Tako se uništava mali čovjek, seljak, radnik, uništava se obitelj, ubija moral, oslabljuju države…, sve ono sto može obogatiti velike trustove, pod njihovom kontrolom. A kako će to sve završiti, sam Bog zna.

Obitelj Rockefeller je uglavnom djelovala na američkom kontinentu, da bi se proširila po cijelom svijetu.

Financijeri ovih dviju grupa, Council On Foreign Relations et Bildberg Group željeli su proširiti svoj utjecaj na sve industrijalizirane zemlje. U tu svrhu su napravili novu tajnu grupu: Trilaterale Commission, trokut Franc-Masonerije. Time su obuhvatili sve zemlje do Japana, u kojemu su ustanovili svoju najistočniju instituciju Tokyo Stock Echange.

Engleska Franc-Masonerija je majka svih ostalih loža a na čelu joj je Duc of Kent. Njoj su podložni Trojanski konji cijele Europe pa sve do Japana. Zakon tajnosti i tišine, toliko drag Mafiji, dozvolio je Trilaterali da djeluje potajno. Tako malo tko zna, pa čak ni oni koji vladaju u pojedinim zemljama, što sve radi ta tajna organizacija u njihovim zemljama. To je poznato samo njihovim članovima. Zato nam često izgleda da nešto nije u redu u jednoj zemlji. Često se čuje neka primjedba na loše upravljanje zemljom ali i to ima svoje objašnjenje. Sve to ima svoj razlog ali mora ostati tajna, profiti pojedinaca su u pitanju. Te tajne organizacije imaju svoje ljude po svim važnijim porama: administraciji, policiji, financijskim krugovima, vlastima, diplomaciji, ambasadama…

Te institucije su shvatile da je za njihov profit najpovoljniji sistem demokracija. U demokraciji nema discipline, nema čvrste vlasti, ljudi nikad nisu isti i na taj način je lako manipulirati narodima i državama. Njihov jedini cilj: profit. Koliko to može prouzročiti leševa, krvi, suza i nevolje, to se njih ne tiče. Za to postoje humanitarci i dobrotvorne organizacije.

U tu svrhu te tajne organizacije jednako surađuju sa demokratskim režimima i diktaturama, sa fašistima ili sa komunistima…, za njih novac nema mirisa. Oni će stati uz neku ideologiju ili režim dok u njima vide profit. A potom kud koji mili moji a ja sam kud znam.

Silom mondializirana planeta klizi pomalo ali sigurno prema jednoj planetarnoj diktaturi, diktaturi novca. Bogati se sve više obogaćuju a siromašniji sve više osiromašuju. Narod koji ima čvrstu drzavu ima šance da izbjegne tome teroru novca, ali takvih zemalja je sve manje. Države i narodi gube suverenitet u korist velikih moćnika i njihovih slugu.

Autor: Marko Ožegović/dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content