Gdje Zoran Milanović nalazi takve likove?

Vlada je dekretom na svojoj sjednici prije nekoliko dana povisila trošarine na benzin te gorivo, gotovo istovremeno, s odmakom od tek nekoliko sati, ali ipak još uvijek dovoljno vrući, javili su se ‘ekonomski stručnjaci’ Milanovićeve partije, direktno s barikada sletio je Branko Grčić, dok je s teniskih terena stigao hrvatski Andre Agasi, ministar Gordan Maras. Obojica vidljivo uzbuđeni, na trenutke u euforičnom stanju. Obojicu je onako s visoka, poput tribuna ili sove sveznalice iz Bambija, podržao blagoslovom, kao i mišlju, riječju, djelom, propustom, te namjerom, predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, koji navodno, barem ako je vjerovati ‘evanđelju po Liniću’, uopće ne komunicira sa šefom svoje partije, Zoranom Milanovićem. Partija je demokratska ukoliko se unutar partije ne jave ‘opasni elementi’ koji su skloni zastranjivanju, pa čak i drugačijem načinu razmišljanja.

Inače Leko ima status u SDP-u kao dvorska luda na dvoru rimskog cara Nerona, pozicija mu je osigurana, može govoriti što god želi, nitko ga je uzima pretjerano ozbiljno, samim time je siguran od bijesa partije i cara, posebno tu mislimo na hrvatskog imperatora, Zorana Milanovića. Dakle, Leko govori, većinom bedastoće, ako je on umjereniji dio SDP-a, predstavnik onog krila partije koja nije sklona Milanoviću, poslije svega izrečenoga strah nas je i pomisliti kakvi su oni drugi, ‘Milanovićevci’?
Odgovor na ovo posljednje pitanje nismo dugo čekali, javili su se, kako smo spomenuli, Maras i Grčić, u isti glas povikali da Hrvatska izlazi iz recesije, odnosno, da smo izašli, dok je Grčić bio ponešto hrabriji od ‘Agasija’ Marasa te je zaključio, kao da se jučer vratio s barikada, da Hrvatska ide u pozitivnom smjeru te da to nitko više ne može zaustaviti. Sve da Grčić, uz pomoć medijske oligarhije ne laže, nije naveo niti jednu osobu, ‘mučko đubre’, kojoj bi smetao hrvatski izlazak iz krize, tko to želi zaustaviti Hrvatsku koju s barikada brani Branko Grčić? Tvrdnje Marasa i Grčić, ‘ekonomski stručnjak’, klasični političar, poslušni, mirni, vojnik partije, Josip Leko, je potvrdio, i on samo nekoliko sati nakon što je povećanjem trošarina režim legalno, još jednom, opljačkao hrvatske građane. Neizbježno se nameće pitanje je li Leku sram kad već srama nemaju Maras i Grčić, da ne spominjemo Milanovića? U kojoj to državi živi društvo iz partije?

Kako govoriti o izlasku iz recesije ako vas samo jednim dekretom povećanjem trošarina opljačkaju posve legalno, a cijene porasti i za 20 posto? Kako smo izašli iz krize ako je danas, kada ‘nismo u krizi’, sve skuplje nego kad smo bili do vrata u blatu? Ako je ovo danas izlazak iz krize vratite nas u vrijeme od prije četiri godine kada smo još bili ‘u banani.’ Ipak je bolje biti u krizi nego živjeti u blagostanju kakvo nude Maras te Grčić, a prezentira Josip Leko na Hrvatskoj televiziji.

Jesu li se socijalne naknade, osobne invalidnine te mirovine povisile pa da možemo slaviti izlazak iz krize? Žive li Hrvati danas bolje nakon povećanja trošarina i nakon što je partija nekoliko mjeseci prije izbora zaposlila sve uhljebe koje je mogla zaposliti kako bi barem oni zbrinuti dočekali pad partije? Partiju više nitko ne može spasiti poraza, međutim, moguće je spasiti drugove sudbine koju će dijeliti parija, ipak, nije partija tu zbog sebe, nego zbog drugova i ostvarivanja njihovih prava za uhljebljenjem, nisu se drugovi badava borili za partiju. S obzirom na posljednje izjave partijskih dužnosnika, uključujući samog predsjednika Vlade, logično je postaviti pitanje gdje Milanović nalazi takve likove? Ne vjerujemo da se radi o njegovim klonovima, njega je gotovo nemoguće klonirati. Prije bi se reklo da je riječ o šegrtima.

Izvor: TinolovkaNews

Odgovori

Skip to content