IZVANREDNA KONFERENCIJA: SDP objavio rat predsjednici!

SDP se obrušio na Kolindu: Predsjednica je marioneta HDZ-a

Saborski zastupnik Peđa Grbin obratio se okupljenima na Iblerovom trgu te rekao kako se Grabar-Kitraović otvoreno uključila u kampanju HDZ-a

U sjedištu SDP-a u Zagrebu u 15 sati počela je konferencija za novinare na temu “Predsjednica države – marioneta HDZ-a”. Izvanredna konferencija SDP-a dolazi netom nakon što je objavljen intervju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je za agenciju Bloomberg izjavila kako bi Hrvatska mogla uvesti euro do 2020. godine.

Saborski zastupnik Peđa Grbin obratio se okupljenima na Iblerovom trgu, piše Index.hr.

“Predsjednica Republike Hrvatske otvoreno se uključila u kampanju HDZ-a, a to je nedopustivo ponašanje”, kazao je Grbin.

Dodao je i kako se Kolinda Grabar-Kitarović ne drži svojih ustavnih ovlasti.

“Predsjednica svojim primjerom pokazuje kako treba izbjegavati plaćanje poreza, pa ne može ona svojim primjerom pokazati da treba tražiti rupe u zakonu!”, istaknuo je.

SDP-ov saborski zastupnik dodao je kako podržava doniranje, ali da se porez mora plaćati te da bi predsjednica bi treba biti prva koja ga plaća. ”No, HDZ je poznat po primanju donacija s različitih strana”, kazao je Grbin.

Naglasio je kako si “bivši predsjednici Mesić i Josipović si nisu dopustili sudjelovati su kampanji za parlamentarne izbore”.

”Grabar-Kitarović ponaša kao glasnogovornica HDZ-a, a ne kao Predsjednica RH”, rekao je Grbin.

Obraćanje je zaključio pozivanjem Kolinde Grabar-Kitarović da prestane biti marioneta Hrvatske demokratske zajednice.

Podsjetimo, aktualna vlast ne dijeli mišljenje Grabar-Kitarović o ulasku u eurozonu. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić smatra da Hrvatska nije spremna odrediti datum ulaska u eurozonu jer je još uvijek pod fiskalnim pritiskom.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content