KAKO UNIŠTITI VELIKOG CRVENOG ZMAJA?

JE LI SOTONA OTAC KOMUNIZMA? – Opravdavanje komunističkih zločina – Kada se dogodi da neki ideolozi, u ime negativne ideologije žele neku laž prikazati kao istinu, dovoljno je samo tu istu laž ponoviti nekoliko puta, dovoljno ju je lansirati u srca ljudi, zatrovati njihove duše, i tako ih pridobiti za tu svoju opskurnu ideologiju.

Nije tajna da se takav pristup više nego ikada događa preko medija, kroz javne istupe pojedinih pobornika negativne ideologije, putem tzv. „znanstvenih radova”, govora, mitingašenja, itd. I zbog toga je jako bitno, ako svoj život i ono što se u društvu oko nas događa gledamo iz perspektive evanđelja i kršćanske borbenosti, stati na kraj takvom primitivnom pristupu i propagandi. Upravo se takav propagandistički pristup javlja kod onih pobornika određene ideologije koji žele zasjeniti sve ono zlo koje je njihova ideologija činila kroz povijest, kako bi time „prebacili lopticu” na drugu ideologiju koju oni smatraju neprijateljskom.

Tako se danas susrećemo s tvrdnjom koja dolazi iz „kuhinje” uglavnom pobornika komunističke ideologije, a to je tvrdnja da je „nacifašizam najveće zlo u povijesti čovječanstva”. Kao da se prije nacifašizma i poslije njega nisu događali brojni i strašni zločini, i kao da je komunizam nešto bolji od nacifašizma i njegove ideologije. Međutim, takvim se tezama služe komunisti uglavnom iz razloga kako bi na suptilne načine opravdali one zločine i ono zlo koje je komunizam nanio čovječanstvu u njegovoj povijesti. I ne daj Bože da progovoriš kako je komunizam također jedno veliko zlo u povijesti čovječanstva, čak možda veće od nacifašizma. Odmah ćeš, samo zbog toga što ne dijeliš diktatorsko mišljenje ljevičara o tom dijelu povijesti biti proglašen ni manje ni više nego – fašistom.

Nitko ne dvoji da je nacifašizam veliko zlo u povijesti čovječanstva, ali je manje od komunizma koji je iza sebe ostavio na stotine milijuna žrtava, koji je unesrećio toliko ljudskih sudbina, koji je permanentno radio na nasilju nad ljudskom antropologijom niječući i dovodeći u pitanje njezinu duhovnu dimenziju, a time i vjeru u samoga Boga. Biblija nam spominje u svojoj posljednjoj knjizi Velikog crvenog zmaja. Neki bibličari idu toliko daleko da u kontekstu znakova vremena koja se čitaju vele da je taj Crveni zmaj ni manje ni više nego komunizam kojega je u svijet lansirao sam sotona – Protivnik našega spasenja. Može u tome biti istine i ima je.

Otrov komunizma ostao u srcima mnogih

Komunizam, služeći se zabludom marskističkog ateizma, počevši od Rusije, pa nadalje po cijelome svijetu proširio je svoje velike zablude i gdje god je mogao ostavio je tragove pustošenja, ubijanja, nasilja, smrti i nijekanja Boga huleći na njegovu opstojnost i dovodeći u pitanje opstojnost Crkve neprestano je progoneći.

Zato su propagandisti tog Velikog crvenog zmaja zagriženi fanatici koji veličaju svoje diktatore i zločince praveći od njih veliki kult ličnosti, veličajući ih kao bogove što je veliko idolopoklonstvo i nedopustivo u Božjim očima. Komunizam sa svojom ideologijom tlačenja u sebi nosi sve ono zlo koje je suprotno duhu evanđelja i poruci mira i ljubavi koju nam donosi Isus Krist. Svojim racionalističkim i marskističkim interpretacijama komunizam, ako nije uspio osobu Isusa Krista svesti na plod ljudske mašte, onda je snažno i tvrdoglavo počeo dovoditi u pitanje njegovu božansku dimenziju.

Komunizam je metafizički poražen u Europi padom Berlinskog zida zahvaljujući zahvatu Bezgrješnog Srca Marijina kojega je snažno zazvao sv. Ivan Pavao II. On je poražen i kao politički sustav. Međutim, njegov otrov ostao je u srcima mnogih koji ga pokušavaju revitalizirati na razne načine. I to im kao vjernici ne smijemo dopustiti. Boriti se za Krista i njegovu Crkvu svim raspoloživim evanđeoskim snagama nužno je, jer samo tako možemo pobijediti sve one ideologije koje dovode u pitanje snagu evanđelja i osobu Isusa Krista.

Pavle Primorac/Hrvatski fokus

Odgovori

Skip to content