Kopernikanski obrat ili ‘spašavanje zločinačke budućnosti’

Kad bi mi netko ovo ispričao kao najbolju priču ne bih mu vjerovao, a gotovo ne mogu vjerovati ni sada pored zdravih očiju i ušiju prateći dnevno politička zbivanja u Hrvatskoj.

Ipak, povratak zdravoj pameti, racionalnom rasuđivanju, vraća me na sve one misli kojima sam upozoravao hrvatsku naciju kako mi zapravo nemamo problem sa Zoranom Milanovićem, već sa stostruko opasnijim neprijateljem koji iz podzemlja upravlja svim političkim procesima, kako bi zaustavio svaku mogućnost izgubiti moć i novac. Spašavaju svoju “zločinačku budućnost”!

U ovom kopernikanskom obratu lutke na koncu nepoznatih moćnika vidi se sva bijeda i nedosljednost jednog bića bez imalo ljudskih karakternih osobina, jednog olovnog vojnika u rukama stratega koji drže budućnost Hrvatske u rukama. Više nam nisu potrebne teške rijeći kako bi skrenuli pozornost na činjenično stanje, jer svatko imalo pametan vidi “crveni telefon” koji je zazvonio poslije jučerašnje “pressice”, vide se siluete vladara Hrvatske i vidi se olovni vojnik Zoka koji “postrojen”, stoji mirno i sluša posljednje zapovijedi. Ili odstupi od mjesta mandatara ili “smrt” i tebi i tvojim partnerima koje držimo u svojim ladicama.

Glavni odbor SDP-a je donio jasne odluke o mandataru i izbornom legitimitetu Milanovića, svi mainstream mediji su poduprli takav stav, svi lijevi komentatori su također podržali taj stav, a istovremeno su i Karamarku nametali stav o tom izbornom legitimitetu ne bi li ga izjednačili s Milanovićem. Osnovni cilj je bio pokazati javnosti kako se i Karamarko bori isključivo za fotelju i da mu Hrvatska nije ni malo važna. Čim je Karamarko pokazao spremnost žrtve zbog Hrvatske, čim je pokazao da ide stopama Tuđmana na tragu slogana “Za Hrvatsku sve, Hrvatsku ni za šta”, zazvonila su crvena zvona uzbune.

Zlatko Komadina konačno se razotkrio i identificirao osnovni problem upirući prstom na Pantovčak. “Sada se vidi gdje smo izgubili najvažniju bitku, a to je bila bitka kad smo izgubili predsjedničke izbore. Sada se vidi odakle vjetrovi pušu i iz koje sredine dolazi Predsjednica”! Komadina i Kundak iz Rijeke šalju opasnu prijetnju Predsjednici, govore da su izgubili predsjedničke izbore i priznaju da je Josipović bio njihov i samo njihov mentalnokomunistički predsjednik, a istovremeno to pravo osporavaju Predsjednici koja je svim dosadašnjim potezima pokazala da je Predsjednica svih Hrvatica, Hrvata i građana Hrvatske. Dakle, ONI priznaju da su izgubili moć Pantovčaka i priznaju kako bi sve bili drugačije da je tamo još uvijek Josipović. Zato Banski dvori ne smiju pasti!!!

Ako sada pušu vjetrovi s Pantovčaka koji ne udaraju u jedra komunistima, kakve su tek crvene oluje puhale proteklih 5 godina Josipovićevog mandata koje je proveo radeći i spavajući na ekranima svih TV šupa zajedno. Maske su pale! Olovni vojnici vladara Hrvatske spremni su žrtvovati kralja, vjerujući da će i s novim kraljem moći upravljati kao i do sada.

Zbog toga Boži Petrovu nude mjesto premjera, misleći kako će se lako obračunati i s njim i MOSTOM. U protivnom, najviše bi im odgovarali novi izbori pod njihovom kontrolom, jer u izbornom lopovluku pomoću kupljenih medija nema im premca. Nadaju se slomiti MOST, nadaju se da će MOST dići ruke od svega i tada im preostaje druga šansa, šansa prijevremenih izbora. Poučeni iskustvom, takvi izbori bili bi sve samo demokratski ne.

Čini mi se, moguć je i drugi scenarij u kojemu bi “vladari Hrvatske” sazvali hitnu sjednicu glavnog odbora SDP-a na kojoj bi Milanoviću izglasati nepovjerenje u ulozi mandatara. Na taj način riješili bi se i Milanovića i Karamarka i u novoj kupovini vremena, konstituiranjem Sabora sprječili bi moguće nove izbore i imenovanje nestranačke Vlade. U toj kupovini vremena i u takvom političkom iscrpljivanju, pokušali bi zadržali status tehničke Vlade što je moguće duže, štiteći svoje fotelje i stečene pozicije.

Vladari Hrvatske iz sjene ne miruju, ne će odustati, a mi se moramo pouzdati da je vjera u “Boga i hrvatska sloga”, “Za hrvatsku sve, Hrvatsku ni za šta” jedini mogući put izlaska iz ovog “crvenog vilajeta”!. Tomislav Karamarko ima šansu postati velik među hrvatskim velikanima, jer Hrvatska je iznad svakog od nas.

Kazimir Mikašek-Kazo/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content