Mateo Kovačić svjedoči o vjeri

“Mladima bih poručio da jednostavno odu Gospodinu, da ga upoznaju i nađu svoj mir i da unatoč grijesima, jer svi griješimo, dođu Gospodinu”, poručio je naš mladi nogometaš Mateo Kovačić.

Uzdaj se u Boga i predaj sve u Božje ruke, glavne su krilatice 19-ogodišnjeg Matea Kovačića, našeg nogometnog reprezentativca i odnedavno igrača Intera iz Milana. Mladi nogometaš u intervjuu za katolički portal Raskrižje otkriva kako mu je Bog darovao talent i odredio ga za ovaj put, te kako ga vjera vodi kroz život.

„Od malih nogu odgojen sam uz Crkvu i vjeru u Boga. To je kod nas uobičajeno“, priznaje Mateo te dodaje kako nije imao neki težak put, osim ozljede noge no odmah napominje da mu je to dobro došlo jer se duhovno obnovio.

„Marija, Majka Božja mi je naravno „broj jedan“. Ona mi je u toj ozljedi i u svemu najviše pomogla. Njezin kipić koji imam mnogo mi znači. Poštujem sve svece, svi sveci imaju nešto svoje posebno. Od svetaca tu je sveti Antun Padovanski, zaštitnik moje župe“, rekao je Mateo.

Nada se da se nikad neće promijeniti i da će uvijek ostati isti, a da će mu, ako ikad posustane u vjeri, pomoći obitelj i prijatelji.

„Mladima bih poručio da jednostavno odu Gospodinu, da ga upoznaju i nađu svoj mir i da unatoč grijesima, jer svi griješimo, dođu Gospodinu. Jednog dana ćemo svi doći gore, pred Gospodina, na suđenje, tako da je bolje ne trošiti vrijeme na gluposti i svađe, nego da budemo u miru i da ovaj svoj život provedemo što ljepše“, zaključio je Mateo.

Izvor: laudato.hr

Odgovori

Skip to content