NASTAVAK SUĐENJA UDBI: Perković je htio ubiti i mene

Svjedok Penava pod zaštitom: Perković je htio ubiti i mene tih godina
U utora, 14.04. u Münchenu na suđenju Perkoviću i Mustaču svjedoči Petar Penava, koji već duže vrijeme uživa zaštitu njemačkih policijskih tijela, zbog raznih prijetnji

Nakon Bože Vukšića i Vice Vukojevića hrvatski emigrant Petar Penava jedan je od svjedoka koji će se u utorak 14. travnja pojaviti pred Višim zemljskim sudom u Münchenu i svjedočiti na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču koji se sumnjiče za ubojstvo Stjepana Đurekovića, koji je likvidiran sjekirom i hicima iz vatrenog oružja 1983. godine u Wolfratshausenu nadomak Münchena.

Petar Penava najavljuje kako će pred sudom govoriti istinu i sve što zna bez “dlake na jeziku”, jer došlo je vrijeme kada udbaši i njihovi pomagači više nisu zaštićeni pa moraju odgovarati za zlodjela koja su počinili nad nedužnim Hrvatima, koji su samo voljeli svoju domovinu. I zato su platili životima. Kako doznajemo, Penava već duže vrijeme uživa zaštitu njemačkih policijskih tijela, zbog raznih prijetnji koje su stizale na njegovu adresu.

“Perković je htio ubiti i mene tih godina, a s tim zadatkom je i osobno stigao u Njemačku, ali u posljednji trenutak izbjegao sam najgore”, kazao je nedavno novinarima Petar Penava, na kojega su ovo cijelo vrijeme vršeni razni pa i medijski pritisci sa ciljem da ga se diskreditira u javnosti i prikaže kao nevjerodostojnog svjedoka u slučaju Perković i kao nikakvog emigranta. No, njemačko pravosuđe drži da Penava ima što reći u cijeloj ovoj tužnoj priči, gdje je životom platio Inin direktor Stjepan Đureković.

“Nedavno su me ‘produžene ruke bivših djelatnika Udbe’ optužile preko svojih poltrona da sam podmetnuo eksploziv u kninskoj vojarni, kao i poslao paket-bombu u Berlin kada je u posjetu bio, bivši predsjednik Ivo Josipović. Njemački istražitelji znaju za tu podvalu hrvatskih udbaša. Morat će odgovarati za sve jer postoje snažni dokazi tko je i kada likvidirao nedužne ljude, hrvatske političke emigrante a njih je bilo 39 u Njemačkoj”, kaže Petar Penava, koji je još prije dvije godine u našim novinama izjavio kako će Perkovića u Njemačkoj smjestiti iza rešataka . Otada na njega ne prestaju razni pritisci, a posebno medijske hajke.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content