OČAJ OBUZEO VLADAJUĆE: Evo kakve obmane šalju na kućne adrese

Sva upitna ‘postignuća’, ali i informaciju, za koju nam naši sugovornici navode da je potpuna laž, potpisuje predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović

Da se nalazimo i izbornoj godini, svojim potezima dala je i naslutiti Vlada. Osim otvaranja dionica autoceste kao kozmetičkih, vladajući su podsjetili na ‘dublje’ mjere poput obuzdavanja skoka švicarskog franka. Odlučili su se i na one ‘klasične’ koje su, primjerice, nasmijale naše sugovornike te predsjednicu Udruge Blokirani Miriam Kervatin i glavnog tajnika Udruge Marija Strinavića.

Naime, u sklopu kampanje vladajući su u poštanske sandučiće građana uputili predizborno pismo u kojem, uz sve za što navode da su postigli u posljednje tri godine, sugeriraju i da naslovljeni građani svoje izraze svoje mišljenje i pošalju ga putem dopisnice. Sva upitna ‘postignuća’, ali i informaciju, za koju nam naši sugovornici navode da je potpuna laž, potpisuje predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović.

Naime, SDP-ovci u svome pismu, između ostalog, navode kako su ‘Osigurali Novi početak za 60.000 najugroženijih građana otpisom dugova.

”Na ovakvu informaciju bih se samo trebao nasmijati. Ovo je laž, zapravo čista politička mjera obmanjivanja javnosti”, rekao je Strinavić. Podaci koji su dostupni i u Fini, potpuno su drugačiji, sugerirala nam je Miriam Kervatin.

”Otpis dugova odnosi se na šest tisuća građana, a u Zagrebu ih je samo dvoje! Kada je Vlada krenula s tom mjerom pompozno su najavljivali velike reforme…dolazili su novinari iz priznatih svjetskih medija poput New York Timesa i pisali o tome kako je ova Vlada najpametnija hrvatska Vlada, jer je najavila otpis dugova za 65.0000 građana. Mi smo predali ustavnu tužbu, jer se zapravo radilo o političkom marketingu”, rekla je predsjednica Udruge Blokirani te dodala kako Vlada uopće ne poznaje kakvo je realno stanje u zemlji.

Brojke govore da 500.000 ljudi drži cijeli sustav na svojim leđima što, ukazuje Kervatin, vodi u propast. Ukupan iznos duga prerastao je prihod od privrede. Međutim, unatoč tome, u svojem predizbornom pismu navode kako su ‘preuzeli odgovornost, pokrenuli i provode reforme o kojima su drugi neumorno govorili, istodobno neumorno bježeći od njih’.

Tako se navodi kako su zaštitili dodatnih 10.000 obitelji od promjene tečaja švicarskog franka, povećali iznos minimalne plaće, ,poreznim promjenama povećali plaće milijuna građana i građanki, garancijom i ostalim mjerama za zapošljavanje mladima zajamčili posao, fiskalizacijom uveli red u naplatu prihoda što znači više novca za škole, bolnice i vrtiće’….itd.

Jednako kao i podaci koji upućuju na neozbiljnost ili kako su naši sugovornici naveli ‘političko obmanjivanje javnosti’, neozbiljno i površno je korištenje jeftinog programa mailing lista o tako izrazito važnoj stvari. Od tuda su, pored onih obmanjujućih, nastale i gramatičke greške, primjerice u padežima.

Pismo upućeno hrvatskom građaninu Ivanu, pročitajte u cjelosti.

get_img

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content