Održana Večer domoljubne poezije posvećena Bojni blaženika na nebesima

U ponedjeljak navečer, 27. travnja 2015., u prostorima Udruge veterana 4. gardijske brigade u sklopu proslave 24. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade održana je Večer domoljubne poezije posvećena Bojni blaženika na nebesima.

20150427_194033 2

Svi hrvatski pjesnici mogli su na natječaj koji je bio objavljen poslati svoje domoljubne poetske priloge posvećene Bojni blaženika na nebesima. Stručno povjerenstvo među pristiglim pjesmama izabralo je one najbolje koje su objavljene u zborniku koji je u ovoj prigodi i predstavljen. Ovaj događaj održao se treću godinu za redom, a inicijator istoga kao i urednik navedenog zbornika je Mate Buljubašić. Večer domoljubne poezije moderirao je dr. sc. Ilija Protuđer, a u ime Udruge veterana 4. gardijske brigade

20150427_194327 2

predsjednik Božo Zadro uručio je pohvalnice i nagrade pjesnicima. Prvu nagradu na ovogodišnjem natječaju sa svojom pjesmom osvojila je Danica Bartulović, drugo mjesto pripalo je Anđelki Korčulanić, a treće Larisi Janičev Stojanović. Nagrađeni i pohvaljeni pjesnici koji su nazočili ovom događaju recitirali su svoje pjesme, a u glazbenom djelu ovog događaja nastupila je ženska klapa Ankora. Ovom događaju u sklopu obilježavanja osnutka 4. gardijske brigade nazočilo je i više članova Hrvatske udruge Benedikt predvođenih predsjednikom Vidom Popovićem, članom Upravnog vijeća Petrom Rubićem, voditeljem Odbora za suradnju s drugim udrugama Marijom Popovićem i članicom Savjetodavnog vijeća Mirjanom Medvidović.

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content