RUSKI ZNANSTVENIK: Ovo bi sravnilo SAD sa zemljom!

Te dvije slabe točke mogle bi se upotrijebiti protiv SAD-a, navodi ruski vojni analitičar Konstantin Sivkov.

SAD ima slabu točku, a to je rasjed San Andreas. Taj rasjed je granični spoj 2 zemljine ploče sjevernoameričke i pacifičke. Pacifička ploča nošena je prema sjeverozapadu, a sjevernoamerička prema jugoistoku. Druga slaba točka je Yellowstone.

Te dvije slabe točke mogle bi se upotrijebiti protiv SAD-a, navodi ruski vojni analitičar Konstantin Sivkov, predsjednik Akademije geopolitičkih problema u Moskvi.

“Najbolji način da se napadnu Sjedinjene Američke Države je nuklearni napad na nacionalni park Yellowstone”, naveo je.

Takav napad bi aktivirao supervulkan koji se nalazi ispod tog nacionalnog parka. Posljedica je nestanak SAD-a.

“Geolozi smatraju da supervulkan koji se nalazi ispod Yellowstonea može eruptirati svakog trenutka. Dovoljno je izvršiti slabiji nuklearni napad na taj park i posljedice po SAD bi bile katastrofalne rekao je Sivkov dodajući kako bi SAD doslovno nestao nakon tog udara.

Naveo je i drugu slabu točku SAD-a, a to je rasjed San Andreas. Rasjed je dugačak oko 1.300 kilometara i prolazi kroz teritorij države Kalifornija. Nuklearni napad na taj dio SAD-a prouzrokovao bi potrese i tsunami i nanio bi katastrofalne posljedice američkoj infrastrukturi.

Sivkov je dodao da je SAD u sretnom položaju samo zato jer ih geografski položaj Rusije štiti od izazivanja eventualnih prirodnih katastrofa.

Autor: I.Galešić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content