Žestoki napadi aktivista za prava homoseksualaca

Aktivisti za prava homoseksualaca u napadu na kršćane vlasnike slastičarne

Nakon što su vlasnici pizzerije u Indiani pobrali simpatije širom svijeta zbog zalaganja za brak između žene i muškarca i dobili potrebnu financijsku pomoć te im je još više porastao promet, gay aktivisti iz petnih se žila trude da takvo što onemoguće sljedećoj svojoj žrtvi – vlasnicima slastičarne koji nisu htjeli isporučiti tortu za lezbijsko „vjenčanje“. Pri tom sve one koji pomažu osiromašenim vlasnicima nazivaju „odvratnim kukavicama“. Što to hrani i potiče ove gay aktiviste da žele doslovno uništiti sve one koji im se protive?

Ljevičarski aktivisti poduzeli su sve kako bi ugasili kampanju za prikupljanje donacija slastičarni koja se bori protiv gay agende

Autor: Ryan Fitzgerald

Objava: 27. travanj, 2015.

Aktivisti za gay prava poduzeli su sve kako bi ugasili kampanju za prikupljanje donacija za slastičarnu u vlasništvu kršćana koji se bore protiv gay agende.

„Sweet Cakes By Melissa“ je slastičarna u vlasništvu Aarona i Melisse Klein. Prvi puta je postala metom sodomskih napada 2013. godine kada su vlasnici odbili napraviti tortu za „vjenčanje“ dviju žena. Lezbijski par ih je tužio i u petak je Ured za rad i gospodarstvo američke savezne države Oregon odredio da bračni par Klein mora platiti naknadu štete u iznosu od 135.000 dolara (ovaj iznos može se naknadno i povećati ukoliko „oštećena“ stranka primjeti da su nastale neke nove okolnosti odnosno „boli“ kojima je uzrok osobna uvreda). Navodno su žene kojima je uskraćena torta pretrpjele emocionalne boli jer su ih vlasnici slastičarne izložili „diskriminaciji“.

U obraćanju javnosti supružnici Klein su napisali: „Novac koji smo prisiljeni platiti neće doći iz prihoda slastičarne već od onoga što moramo trošiti na hranu i troškove stanovanja za nas i naše petero djece.“

Istoga dana kada je objavljena vijest o plaćanju kazne počelo je prikupljanje donacija za slastičarnu i u svega nekoliko sati prikupljeno je 109.000 dolara. Međutim, dobrotvorna akcija skinuta je s internetske platforme GoFundMe koja služi humanitarnim inicijativama nakon što su se LGBTQ aktivisti požalili vlasnicima stranice tvrdeći da kampanja krši Opće uvjete ove stranice.

„Obrt je proglašen KRIVIM ZA DISKRIMINACIJU a dozvoljava mu se da prikuplja sredstva za plaćanje kazne,“ napisala je jedna aktivistkinja na Facebooku. „Opći uvjeti stranice GoFundMe zabranjuju govor mržnje, vjersku netrpeljivost, kriminalne aktivnosti i seksizam uza sve ostalo čemu se protive,“ požalila se aktivistkinja. „Novčani iznos koji su prikupili u samo nekoliko sati od tisuća anonimnih kukavica je nešto odvratno.“

Internetska platforma GoFundMe obustavila je potom prikupljanje donacija objavivši na svojim stranicama sljedeću izjavu:

„Nakon što je naš tim temeljito ispitao slučaj, došli smo do zaključka da je kampanja pod nazivom „Podržimo Sweet Cakes By Melissa“ u suprotnosti s našim Općim uvjetima. Novac koji je do sada prikupljen bit će i dalje dostupan korisnicima kampanje da ga podignu. Nedavno je jedna kampanja drukčija od ove bila dopuštena za prikupljanje donacija za pizzeriju u Indiani, no u tom slučaju nije bilo kršenja zakona i kampanja nije obustavljena. Međutim, protiv korisnika kampanje „Podržimo Sweet Cakes By Melissa“ podignuta je službena optužnica od strane lokalnih vlasti i proglašeni su krivima za kršenje anti-diskriminacijskih zakona koji su na snazi u državi Oregon. Sukladno tome, nastavak kampanje u njihovu korist nije moguć.“

Jedna kršćanska udruga pokrenula je novo prikupljanje donacija za obitelj Klein. Supružnici trenutno rade i vode obrt iz svog obiteljskog doma jer su poslovni prostor morali zatvoriti zbog financijskih poteškoća.

Izvor: Church Militant/zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content