ETNO BIZNIS SE ISPLATI: Ovo je popis Pupovčeve imovine!

NISU USPJELI SKRITI – IMAMO POPIS PUPOVČEVE IMOVINE! Njemu i Stanimiroviću plaćamo telefoniranje, auto gume i sredstva za čišćenje

Imovinska kartica Milorada Pupovca izrazito je zanimljiva, baš kao i popis prihoda i rashoda njegove stranke, piše na portalu dnevno.hr.

U javnosti se ovih dana na veliko progovara o imovinskim karticama hrvatskih političara, koje više nisu javno dostupne. U skladu s time više nije javno dostupna niti imovinska kartica najglasnijeg Srbina u Hrvata Milorada Pupovca, čovjeka kojega je čak i bivši predsjednik Ivo Josipović nazvao etnobiznismenom.

Upravo u vrijeme toga prepucavanja javnost je svjedočila Pupovčevom popisu imovine. Uz plaću od oko 17.800 kuna, posjeduje Pupovac i štednju od 25 tisuća kuna, deset tisuća eura te deset tisuća američkih dolara. Tu je i naknada za članstvo u nadzornom odboru Tesla banke koja iznosi od tri do pet tisuća kuna godišnje. Od nekretnina, Pupovac posjeduje stan u Zagrebu od 46.6 kvadratnih metara. Kada je posljednji puta u javnost dospjela njegova kartica u istoj je naveo da je njegova supruga vlasnica kuće od 65 kvadratnih metara u glavnom hrvatskom gradu, koja je pak plaćena 112 tisuća eura.

Vrijedno je u ovoj priči spomenuti i donacije koje se slijevaju na račun njegova SDSS-a, dok Hrvati u srpskom parlamentu istodobno nemaju niti jednog svojega predstavnika.

Primjerice, u 2014. godini iz proračuna su ubrali oko 980 tisuća kuna, a sredstva iz županijskih proračuna koja sjedaju na račun ove stranke iznose oko sto tisuća kuna. Također, financiraju se i iz gradskih te općinskih proračuna i to oko 400 tisuća kuna. Ukupni redovni prihodi SDSS-a iznose 1.530.000 kuna. U proračun stranke uvedeni su i izvanredni prihodi koji iznose 20 tisuća kuna, a tu su i ostali prihodi. Tako je primjerice planirani prihod od članarina 200 tisuća kuna, od donacija deset tisuća kuna, a ostali nespomenuti prihodi također iznose deset tisuća kuna. Nakon svega navedenog jasno je da konačni prihodi ove stranke iznose oko 1.770.000,00 kuna.

Dakako, na stranicama stranke navedeni su i rashodi pa tako za plaće izdvajaju 600 tisuća kuna, za božićnice čak sedam tisuća kuna, a ostale naknade za zaposlene iznose 18 tisuća kuna.

Zanimljivo je spomenuti i rashode ove stranke kojom rukovode Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović. Tako su primjera radi isplanirali da će za uredski materijal u 2014. godini potrošiti 60 tisuća kuna, dok za higijenu i čišćenje izdvajaju deset tisuća kuna. Za auto gume izdvaja se 15 tisuća kuna, a čak 90 tisuća kuna izdvaja se za benzin. Oko 50 tisuća kuna troše na usluge telefona, a na poštarinu su u ovoj godini izdvojili oko 20 tisuća kuna. I ljubav prema putovanju lako je izraziti u brojkama, ona pak za ovu godinu na izmaku iznosi 50 tisuća kuna. Također, tu je i pretplata na novine u iznosu od 15 tisuća kuna, dok se za promidžbeni materijal izdvaja 50 tisuća kuna. Pod rashodima u ovoj stranci navedene su i intelektualne usluge za koje se odvaja 90 tisuća kuna. Ukupni materijalni rashodi time iznose oko 795 tisuća kuna. U ovoj priči spomenuti valja i financijske rashode od kojih je prema planu za bankarske usluge izdvojeno deset tisuća kuna, a uzmu li se u obzir kamate na primljene zajmove, te ostali financijski rashodi tada oni iznose oko 40 tisuća kuna.

Sve u svemu, kada se analiziraju prihodi i pomalo suludi rashodi da se zaključiti da je u Lijepoj našoj više nego dobro biti političar, bez obzira na stranačku pripadnost. A Pupovac se, dobro je znano sa svojom stranačkom pripadnošću i više nego dobro natrgovao.

Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content