Kolinda, Leko i Karamarko u crkvi s narodom, premijer Milanović nestao

U oslobađanju zapadne Slavonije sudjelovalo je oko 7200 vojnika i policajaca, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena

Na svetoj misi zadušnici koju je za poginule branitelje u akciji Bljesak, ali i za sve poginule u Domovinskom ratu, te civilne žrtve, vodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u prepunoj crkvi u Okučanima nazočili su Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, no premijer Milanović je prije mise nestao iz Okučana.

Iako je danas protokolu oko obilježavanja 20. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Bljesak bio cijeli državni vrh, premijer Zoran Milanović nije se pojavio u crkvi sv. Vida Mučenika zajedno s narodom i ostalim državnim dužnosnicima.

U oslobađanju zapadne Slavonije sudjelovalo je oko 7200 vojnika i policajaca, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena.

Ukupno je u Domovinskom ratu poginulo više od 15 tisuća ljudi, ali premijer Milanović nije imao ni volje ni vremena prisjetiti ih zajedno s narodom i ostalima iz državnog vrha.

U Okučane zbog zdravstvenih razloga, iako je bio najavljen, nije došao ministar obrane Ante Kotromanović.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content