PRIOPĆENJE JAVNOSTI Kordinacije braniteljskih udruga kraljevskog grada Knina

Oko obilježavanja obljetnice VRA Oluja jedni vuku gore, drugi dolje, a nitko ne pita za mišljenje hrvatske branitelje. U ime hrvatskih branitelja javljaju se ministri, koji su i sami hrvatski branitelji , od kojih jedan navodno brine i skrbi o hrvatskim braniteljima a ostala dvojica su na čelu ministarstva pod čijom je ingerencijom još značajan dio hrvatskih branitelja. Međutim ti ministri su prvo političari vezani stranačkom stegom svoje partije a tek onda hrvatski branitelji, te im odričemo pravo da se izjašnjavaju u ime hrvatskih branitelja.

Da je tako vidljivo je i iz njihovih izjava u medijima.

Ministar bez branitelja Matić izjavljuje da nakon predstojećih izbora više neće biti ministar a tada ga više neće vidjeti ni Knin ni Vukovar, što nam pokazuje njegov stav o obilježavanju najvažnijih događaja iz hrvatskog domovinskog rata. Stoga mu u ime hrvatskih branitelja odričemo pravo da bude u Državnom odboru za obilježavanje 20. obljetnice Oluje.

Od ministra Kotromanovića tražimo da nam razjasni svoju izjavu da je 15. obljetnica Oluje koštala 15 milijuna kuna, jer mi kao sudionici svih dosadašnjih obilježavanja obljetnica svjedoci smo da sve dosadašnje obljetnice nisu koštale 15 milijuna kuna, jer kakav je to trošak osim vojničkog graha i zadnjih godina par tisuća majica koji je utrošen na dosadašnje obilježavanje obljetnica. Dan pobjede se slavi ondje gdje je ona simbol te pobjede a simbol pobjede u hrvatskom domovinskom ratu postalo je podizanje hrvatskog barjaka na kninskoj tvrđavi 5. kolovoza, 1995. g u 09,40 sati. Znamo gospodine ministre Kotromanoviću da i Vi tako intimno mislite ali nažalost kod Vas sada prevladava politička pragmatičnost.

Ministre Ostojiću , svako drugo središnje obilježavanje obljetnice Oluje 5. kolovoza,umanjuje značaj simbola pobjede u hrvatskom domovinskom ratu a to je podizanje hrvatskog barjaka na kninskoj tvrđavi.

Pobjeda u hrvatskom domovinskom ratu treba se slaviti sa sudionicima koji su tu pobjedu ostvarili. Pobjednicima se trebaju odati počasti a pokloniti im se trebaju političari, a ne obrnuto kako je dosad uvijek bilo na obilježavanju obljetnica Oluje.

Hrvatske branitelje, pobjednike u hrvatskom domovinskom ratu, tog dana treba staviti u prvi plan, jer je to njihov dan, dan njihove pobjede i dan kada im se domovina zahvaljuje za sve ono što su učinili u hrvatskom domovinskom ratu. Hrvatski narod tog dana treba vidjeti te ponosne hrvatske ratnike kako ponosno po dvadeseti put podižu barjak pobjede na kninskoj tvrđavi i kako ponosno kroče ulicama grada Knina, hrvatske ratnike najzaslužnije za to da 5. kolovoz možemo slaviti u slobodi. 5. kolovoz je i prigoda za proslavu pobjede hrvatskog vojnika u hrvatskom domovinskom ratu u svim dijelovima Lijepe naše, a pobjedu treba i te kako slaviti. Našim poginulim prijateljima smo to dužni, i zbog njih treba slaviti, jer bi oni sigurno slavili tu veliku hrvatsku pobjedu, znali bi oni to.

Pošto političari tu najveću pobjedu hrvatskog vojnika u povijesti, ove godine koriste za dnevno politička prepucavanja možda je došlo vrijeme da hrvatski branitelji obilježavanje svoje pobjede uzmu u svoje ruke i sami organiziraju svoju svečanost, bez politike i političara, tim prije što se svake godine, ali baš svake, politika miješala u ovu proslavu, pa je rezultat bio slab ili bolje rečeno nikakav. Ako su hrvatski branitelji znali i mogli pobijediti treću vojsku u Europi, kako onda ne bi mogli i znali i sami organizirati proslavu svoje pobjede pod pokroviteljstvom svoje vrhovne zapovjednice, predsjednice Republike Hrvatske.

PREDSJEDAVAJUĆI RADNOG PREDSJEDNIŠTVA KOORDINACIJE

Tomislav Čolak

Izvor: portaloko.hr

Odgovori

Skip to content